Οι Άραβες μπλόγκερ ξορκίζουν τους μύθους, τη στιγμή που οι Έλληνες δημιουργούν καθημερινά καινούργιους.

Ads


ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,
η δουλειά των ιστορικών του μέλλοντος θα είναι σχετικά απλή: και μόνο το περιεχόμενο των περισσότερων μπλογκ να διαβάσουν, γιατί υπάρχουν και δεκάδες αξιόλογα, θα καταλάβουν σε τι τραγική κατάσταση βρισκόταν η χώρα το σωτήριο έτος 2011. Σίγουρα, η εικόνα δεν είναι ειδυλλιακή σε καμιά χώρα. Από τη στιγμή που ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι του καπνίσει, και μάλιστα ανώνυμα, τα μαργαριτάρια είναι αναπόφευκτα. Πουθενά αλλού, όμως, δεν προκαλούν πανικό, όπως αυτό που βεβαίωνε ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε ανήμερα την 25η Μαρτίου. Ή το παρακάτω, που έφτασε σε μένα προχθές κι εξηγεί με επιστημονικό τρόπο την οργή του Εγκέλαδου στην Ιαπωνία:

«Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΥΧΑΙΑ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

Μια εντυπωσιακή μαρτυρία έφτασε στη σελίδα Votegreece.gr, λίγες μέρες μετά τον φονικό σεισμό στην Ιαπωνία. Πριν από λίγες μέρες ακριβώς, μετά τον φονικό σεισμό της Ιαπωνίας, επισκέφτηκε το Άγιο Όρος και συγκεκριμένα τη Μονή Εσφιγμένου κάποιος κύριος.

Ads

Στην επίσκεψή του, που δεν γινόταν για πρώτη φορά, επιχείρησε να δει κάποιον πατέρα ασκητή (συγκεκριμένο) για να συζητήσει και να πάρει την ευλογία του. Στη συζήτηση που είχαν, ο πατέρας ασκητής του εκμυστηρεύτηκε μια πληροφορία, στο άκουσμα της οποίας σίγουρα σοκαριστήκαμε. Του είπε ο πατέρας: «Παιδί μου, ο σεισμός στη Ιαπωνία δεν έγινε τυχαία.

Στην Ιαπωνία βρίσκεται το εργοστάσιο στο οποίο δόθηκε η εντολή από την ελληνική κυβέρνηση να κατασκευαστούν τα τσιπάκια για την Κάρτα του Πολίτη. Μετά τον σεισμό και το τσουνάμι που προκλήθηκε, το εργοστάσιο υπέστη σοβαρές ζημίες και αυτήν τη στιγμή έχει σταματήσει η λειτουργία του».

Του είπε ακόμη πως το θέμα με την Κάρτα του Πολίτη προς το παρόν θα ανασταλεί, λόγω των ζημιών που υπέστη το εργοστάσιο και κάνεις δεν πρέπει να αποδεχτεί αυτή την κάρτα, διότι είναι το προχάραγμα και η αποδοχή του αντίχριστου.

Τα παραπάνω λόγια μάς τα εκμυστηρεύτηκε ο κύριος που επισκέφτηκε το Άγιο Όρος. Να θυμίσουμε ότι η Ιαπωνία είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως στην τεχνολογία τέτοιου είδους εξαρτημάτων. Αν σας άρεσε το θέμα, προωθήστε το στους φίλους σας για να τους ενημερώσετε».

ΜΟΛΙΣ ΕΧΩ ΓΥΡΙΣΕΙ από τις Αραβικές Χώρες, ερευνώντας, μεταξύ άλλων, τον ρόλο που έπαιξε το διαδίκτυο στις επαναστάσεις που ξέσπασαν τους προηγούμενους μήνες. Στην Τυνησία, απ’ όπου άρχισαν όλα μετά την αυτοπυρπόληση ενός μικροπωλητή στην πόλη Σιντί-Μπουζίτ, από το ίντερνετ πέρασαν όλες οι πληροφορίες για την εξέγερση που αργότερα διαδόθηκε σε όλη τη χώρα. « Έλεγα στους γονείς μου ότι το καθεστώς θα πέσει και γελούσαν μαζί μου», μου είπε ένας μπλόγκερ. «Αν διάβαζες την οργή και την αποφασιστικότητα όσων έγραφαν, το καταλάβαινες».

TO FACEBOOK, το Twitter, τα μπλογκ, μετέφεραν τι πραγματικά συνέβαινε, ήταν εργαλεία ενημέρωσης και προβληματισμού. Κανείς δεν διανοήθηκε να γράψει ότι η πτώση του Μπεν Άλι συνέβη επειδή τα είχε πάρει στο κρανίο ο Αλλάχ, επειδή κάποιος το είπε σε κάποιον άλλο σε κάποιο τζαμί. Έχουμε, άραγε, στην ελληνική περίπτωση, μια ακόμη απόδειξη της αναξιοπιστίας των ΜΜΕ («αφού οι δημοσιογράφοι λένε βλακείες, γιατί εγώ να υστερήσω;») ή μήπως της ρηχής και δογματικής σκέψης που θρέφει το σύστημα-παπαγαλία της ελληνικής «εκπαίδευσης»;

ΣΕ ΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ,
έχουμε σίγουρα την απόδειξη της ελληνικής θρασυδειλίας: στο θέμα της ανωνυμίας των μπλογκ. Στην Αίγυπτο συνάντησα την Ασμά Μαχφούζ, που κάλεσε τους Αιγύπτιους να κατέβουν στην πρώτη μεγάλη διαδήλωση, ανεβάζοντας το βίντεό της στο YouTube. Ούτε στιγμή δεν της πέρασε από το μυαλό να μη δείξει το πρόσωπό της, αν και έβαζε σε κίνδυνο τη ζωή της, της ίδιας και της οικογένειάς της. Ο Καρίμ Αμέρ έμεινε 4 χρόνια φυλακή για δυο αναρτήσεις. Θα μπορούσε να αποφύγει να ζήσει το Εξπρές του μεσονυχτίου, και μάλιστα σε χειρότερη εκδοχή, αν απαρνιόταν τα άρθρα ή δεν τα υπέγραφε.

ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΉΤΗΣΕ ΚΑΝ
με τον εαυτό του. Άντε να εξηγήσεις μετά στα αραβικά ότι στην Ελλάδα καταφέραμε να κάνουμε ακόμη και τα μπλογκ εργαλεία κατινιάς, δωροδοκιών, εκβιασμών και διαφθοράς.

Δημοσιεύθηκε στην LifO.