Ο Μπακρ μπιν Λάντεν, ο νεότερος γιος του ηγέτη της Αλ-Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, εγκατέλειψε στα τέλη του Δεκέμβρη το Ιράν όπου ζούσε τα τελευταία οκτώ χρόνια, για τη Συρία, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της σαουδαραβικής εφημερίδας Ασάρκ Αλ-Αουσάτ.

Ads

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 16χρονος Μπακρ μπιν Λάντεν, έφθασε το βράδυ της 25ης Δεκεμβρίου στη Δαμασκό για να συναντήσει τη συριακής καταγωγής μητέρα του Νάτζουα αλ-Γάνεμ, μία από τις συζύγους του ηγέτη της Αλ-Κάιντα.

«Ο αδελφός μου Μπακρ έφθασε από την Τεχεράνη τα Χριστούγεννα δίνοντας χαρά στην οικογένειά και στεγνώνοντας τα δάκρυα της μητέρας μας, αλλά η χαρά μας δεν θα ολοκληρωθεί παρά μόνον όταν μπορέσουν να εγκαταλείψουν σώα την Τεχεράνη και τα άλλα μέλη της οικογένειάς μας», δήλωσε στην εφημερίδα ο Ομάρ, 29 ετών, αδελφός του Μπακρ.

Ο σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών πρίγκιπας Σαούντ αλ-Φιαϊσάλ, δήλωσε το Σάββατο ότι η Σαουδική Αραβία διαπραγματεύεται με το Ιράν τον επαναπατρισμό μιας από τις κόρες του ηγέτη της Αλ-Κάιντα που έχει αναζητήσει καταφύγιο στη σαουδαραβική πρεσβεία στην Τεχεράνη.

Ads

Στις 23 Δεκεμβρίου, η Ασάρκ αλ-Αουσάτ έγραψε ότι ένα μέρος της οικογένειας του ηγέτη της Αλ-Κάιντα, συνολικά 18 άνθρωποι, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, βρίσκονται στο Ιράν όπου ζουν υπό περιορισμό κατ΄οίκον.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μια από τις κόρες του μπιν Λάντεν, η 17χρονη Ιμάν διέφυγε της προσοχής των Ιρανών φρουρών και κατέφυγε στη σαουδαραβική πρεσβεία της Τεχεράνης.

Ο Ομάρ μπιν Λάντεν που ζει στο Κατάρ είχε δηλώσει στα τέλη Δεκεμβρίου ότι εκτός από την Ιμάν, στο Ιράν ζουν πέντε ακόμα ετεροθαλή αδέλφια του που ζούσαν στο Αφγανιστάν μαζί με τον ηγέτη της Αλ-Κάιντα ως την αμερικανική εισβολή στη χώρα αυτή στα τέλη του 2001.