Οι Γερμανοί και οι Δανοί έχουν τις περισσότερες αργίες και γιορτές στο ετήσιο ημερολόγιό τους, ενώ απολαμβάνουν διακοπές μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας σε σύγκριση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, όπως αποκαλύπτει έρευνα του Eurofound.

Ads

Η επίσημη έρευνα του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Βελτίωση των Συνθηκών της Ζωής και της Εργασίας (Eurofound) ανατρέπει το κλισέ για τους τεμπέληδες της νότιας Ευρώπης, καθώς δείχνει πως οι Γερμανοί εργαζόμενοι παίρνουν άδεια μετ’ αποδοχών τουλάχιστον 30 ημέρες το χρόνο κατά μέσον όρο, ημέρες που μόνο οι Δανοί μπορούν να απολαμβάνουν σε όλη την ΕΕ.

Συνυπολογίζοντας εορτές και αργίες, ο μέσος εργαζόμενος σε Γερμανία και Δανία απολαμβάνει 40 ημέρες διακοπών το χρόνο, όταν συγκριτικά Πορτογάλοι και Έλληνες έχουν 33 ημέρες διακοπές το χρόνο κατά μέσο όρο, συνυπολογιζομένων των αργιών και των επίσημων εορτών.

Τις λιγότερες ημέρες διακοπών έχουν οι Ρουμάνοι, καθώς αυτές δεν ξεπερνούν τις 27 μαζί με τις άδειες μετ’ αποδοχών και τις αργίες, σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας.

Ads

Τα αποτελέσματα της έρευνας έρχονται να διαψεύσουν τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελλα Μέρκελ, η οποία είχε προκαλέσει σάλο στη νότια Ευρώπη τον Μάιο όταν υποστήριξε ότι οι πολίτες στις χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους κάνουν υπερβολικά παρατεταμένες διακοπές και βγαίνουν στη σύνταξη πολύ νωρίς.