Ο δημοσιογράφος Φίλιππος Συρίγος κατέθεσε ενώπιον του Εφετείου, πως το δηλωθέν ως τροχαίο του Κώστα Κεντέρη και της Κατερίνας Θάνου “δεν έγινε ποτέ”.

Ads

Ο δημοσιογράφος τόνισε πως “δεν ήρθα να καταδικάσω κανέναν” και επανέλαβε όσα είχε ισχυριστεί και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο για το τροχαίο των δύο ολυμπιονικών, δηλαδή ότι είχε πληροφόρηση πως “σχεδιάζεται τροχαίο ατύχημα”. Αρνήθηκε ωστόσο να αποκαλύψει ποιά ήταν η πηγή που τον πληροφόρησε για το επικείμενο τροχαίο.

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, «η ΔΟΕ είχε πειστεί από ξένες δυνάμεις, ‘Αγγλους και Αμερικανούς, να πραγματοποιήσει ελέγχους στους αθλητές, γιατί θεωρούσαν πως απέφευγαν τον έλεγχο συστηματικά. Αν δεν πραγματοποιούνταν οι έλεγχοι, απειλούσαν να τινάξουν στον αέρα τους Ολυμπιακούς».

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο υπεύθυνος ελέγχου ντόπινγκ του Ολυμπιακού Χωριού. Ανέφερε πως η προθεσμία που είχαν οι δύο αθλητές να εμφανιστούν ενώπιόν του έληξε στις 19.15 της 14 Αυγούστου 2004. Σύμφωνα με τον ίδιο η μη εμφάνισή τους σήμαινε αυτομάτως και αποκλεισμό. «Για μας είχε τελειώσει το θέμα, εφόσον δεν εμφανίστηκαν Ήταν αποκλεισμένοι», είπε.

Ads

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου απόρησε με την τοποθέτηση του υπεύθυνου ελέγχου ντόπινγκ και αναρωτήθηκε τι κίνητρο ή όφελος είχαν οι αθλητές με το να σκηνοθετήσουν το τροχαίο τα μεσάνυχτα, αφού γνώριζαν πως είχαν ήδη αποκλειστεί.

Ο πραγματογνώμονας Επ. Μπούρας στην κατάθεσή του δήλωσε ότι είναι βέβαιος πως η μηχανή των δύο αθλητών είχε πέσει στο οδόστρωμα, αλλά επισήμανε πως «δεν μπορώ να γνωρίζω αν έγινε τροχαίο. Αν ήταν μαϊμού, το ξέρουν τρεις. Ο Κεντέρης, η Θάνου και ο Θεός».

Υπενθυμίζουμε πως σε πρώτο βαθμό, ο Κώστας Κεντέρης και η Κατερίνα Θάνου έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση 31 μηνών ο καθένας, κατά συγχώνευση και σε φυλάκιση 33 μηνών ο προπονητής τους Χρήστος Τζέκος.

Ποινές φυλάκισης 6 έως 8 μηνών επιβλήθηκαν στον καθένα από τους επτά κατηγορούμενους γιατρούς του ΚΑΤ, ενώ ένοχοι κρίθηκαν και οι δύο αυτόπτες μάρτυρες, που καταδικάστηκαν σε ποινές 15 και 7 μηνών.