Η ΕΠΟ εκδίκασε σήμερα την υπόθεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και του Αχιλλέα Μπέου καθώς επίσης την υπόθεση της ΠΑΕ Καβάλας και του Χρυσόστομου Ψωμιάδη. Υπενθυμίζουμε ότι σε πρώτο βαθμό είχε αποφασιστεί ο υποβιβασμός και των δύο ομάδων στη Β΄Εθνική και ισόβιος αποκλεισμός των Μπέου και Ψωμιάδη από κάθε αθλητική δραστηριότητα.

Ads

Ο Ολυμπιακός Βόλου εξασφάλισε τη δυνατότητα προσκόμισης συμπληρωματικών υπομνημάτων μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής. Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ αναμένεται να ανακοινωθεί την ίδια ημέρα ή στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας το αργότερο.

«Γίνεται προσπάθεια εξόντωσής μου» ανέφερε ο κος Μπέος κατά την απολογία του και πρόσθεσε πως «ο Ολυμπιακός Βόλου έδωσε μπουνιά στο κατεστημένο και αυτό πείραξε πολύ κόσμο. Ο κ. Μπιτσαξής δρομολόγησε την εξόντωσή μου κι έχω στοιχεία για αυτό. Η στοχοποίηση έχει να κάνει με τεράστια συμφέροντα».

Ο κος Μπέος καταλόγισε ευθύνες και στην κυβέρνηση για τη στοχοποίησή του. «Είναι πολιτική δίωξη. Ένας λόγος είναι ο χαρακτήρας μας. Δεν έμαθα να συμβιβάζομαι με το κατεστημένο. Φέτος θα κάναμε πλάκα με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, θα ήμασταν στην τριάδα. Θα δώσει μπουνιά στο κατεστημένο. Ο Μπιτσαξής δρομολόγησε εξόντωση προσωπική και της ομάδας, έχω στοιχεία, θεωρώντας ότι ο Μπέος δεν πρέπει να είναι στο ποδόσφαιρο. Θα αποχωρήσω, θα τους κάνω το χατήρι, αλλά θα δικαιωθώ. Φυλάκισαν το σώμα μου, όχι τη σκέψη και την ελευθερία μου», σημείωσε ο Αχιλλέας Μπέος.

Ads

Ο πρώην παράγοντας των «ερυθρολεύκων» της Μαγνησίας ισχυρίστηκε πως το πόρισμα του ΣΔΟΕ δεν έχει δείξει κάτι παράνομο για τον ίδιο και ζήτησε να μην βγει απόφαση πριν τελεσιδικήσει η υπόθεση στα ποινικά δικαστήρια.

Όπως είχε κάνει ενώπιον του ανακριτή και της πρωτοβάθμιας επιτροπής, ζήτησε να μην τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός Βόλου: «Αυτή η διαδικασία με έχει πληγώσει. Αυτό το ποδόσφαιρο το χαρίζω σε όλους. Δεν με ενδιαφέρει. Το ποδόσφαιρο των διώξεων, της στοχοποίησης δεν με ενδιαφέρει. Εγώ τελείωσα από το ποδόσφαιρο. Αφού τελείωσα δεν με ενδιαφέρει η τιμωρία μου. Είμαι σίγουρος ότι θα δικαιωθώ, δεν μιλάω για ελληνικά αλλά για ευρωπαϊκά δικαστήρια. Ο Βόλος δεν έφταιξε πουθενά. Δεν αναμείχθηκε πουθενά. Το όνομα μου θα πληγεί από αυτή την επιλεγμένη και στοχοποιημένη δίωξη. Σας παρακαλώ πολύ μην πειράξετε το δημιούργημα μου γιατί εκπροσωπεί την Ελλάδα».

Ο Πρόεδρος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας, αναφέρθηκε στην υπόθεση με τις κασέτες. Τόνισε ότι άκουσε το περιεχόμενό τους με τον Νικόλα Πατέρα και παρόλο που ο τελευταίος δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει, δεν το έκανε τελικά.

Ο γνωστός ποινικολόγος ανέφερε το συμπέρασμά του ότι ο Αχιλλέας Μπέος είχε τη δυνατότητα να ορίζει τους διατητές ακόμη και για τον κορυφαίο αγώνα της αγωνιστικής.

«Τσακογιάννης και Μπέος ήταν οι ηγέτες της οργάνωσης, μαζί με διαιτητές, προπονητές, παίκτες και υπαλλήλους της ΕΠΟ. Αυτοί ελέγχουν απόλυτα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο» κατέθεσε. Κατηγορήθηκε ωστόσο, από το νομικό εκπρόσωπο του Αχιλλέα Μπέου πως δεν προσκόμισε σχετικές αποδείξεις.

Διετής αποκλεισμός επιβλήθηκε στους Μιχάλη Νικολόπουλο και Νίκο Παντέλη ενώ ο Εθνικός Αστέρας απαλλάχθηκε.


Υποβιβασμός και για την Ηλιούπολη

Η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισε να υποβιβάσει την ομάδα της Ηλιούπολης λόγω της εμπλοκής της στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων. Στην ομάδα επιβλήθηκε πρόστιμο 225.000 ευρώ, ενώ στους Τσακογιάννη και Χάλκο επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 90 και 45 χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα. Οι δύο παράγοντες αποκλείστηκαν εφ’ όρου ζωής από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα ενώ ταυτόχρονα τους απαγορεύτηκε η είσοδος σε όλους τους αγωνιστικούς χώρους.

Αποβοή για τα Τρίκαλα, πτώση για την Κόρινθο

Η ομάδα των Τρικάλων αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα σύμφωνα με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής. Άγνωστη παραμένει η κατηγορία στην οποία θα αγωνίζεται ο αθλητικός σύλλογος την επόμενη σεζόν. Το γεγονός αυτό δεν συνεπάγεται υποβιβασμό για την ομάδα ούτε όμως είναι δυνατή η διεκδίκηση ανόδου στη Super League την οποία ούτως ή άλλως είχε χάσει με τη μη συμμετοχή της στα πλέι οφ.