Οι « Orquesta Buena Vista Social Club» πρόκειται να μεταφέρουν για ακόμη μια φορά τη λατινοαμερικανική ατμόσφαιρα στην Ελλάδα με μία ακόμα αξέχαστη συναυλία τους τον Ιούλιο. Η αγαπημένη 14μελής κουβανέζικη μπάντα μίλησε στο tvxs.gr για τις μουσικές της επιρροές και για το ξεκίνημα νέων μουσικών δημιουργών.

Ads

Οι Buena Vista Social Club έγιναν γνωστοί τόσο από την επιτυχημένη ταινία του Wim Venders, όσο και από τη συνεργασία τους με τον διάσημο κιθαρίστα Ry Cooder. Το συγκρότημα που έκανε διάσημη σε όλον το κόσμο την κουβανέζικη μουσική δήλωσε οτι οφελήθηκε πολύ από το καλό σύστημα μουσικής παιδείας της Κούβας. Η μουσική της νησιωτικής του χώρας συντηρείται ανα αναζωογονείται καθώς διδάσκεται ακόμη στα σχολεία: «Στο σχολείο οι μαθητές δε διδάσκονται μόνο κλασσική μουσική αλλά και παραδοσιακή κουβανεζικη μουσική».

Η 14μελής μπάντα χρησιμοποιεί κουβανέζικα όργανα και μεταφέρει με επιτυχία latin ρυθμούς όπως Cuban Jazz, Cha cha cha κ.α. Οι επιρροές τους βρίσκονται κυρίως στην παραδοσιακή κουβανέζικη μουσική «Η μουσική των παπούδων μας είναι ζωντανή και είμαστε πολύ περήφανοι για τη μουσική μας κληρονομιά» τόνισαν.

Το στουντιο που γράφουν τα άλμπουμ τους «EGREM studio» στο κέντρο της Αβάνα, όπως μας πληροφόρησαν, δεν είναι το αυθεντικό στούντιο του ’40-’50 αλλά είναι ένα εξίσου παλιό στούντιο με ξύλινους τοίχους. Όπως δήλωσαν «Εμείς μπηκαμε στο στούντιο από τον Ry Cooder και τον γιό του Joachim. Και οι δύο έφεραν το δικό τους στοιχείο στη μουσική. Η κιθάρα του Ry δίνει μια μοναδική άποψη στη μουσική».

Ads

Για τους νέους μουσικούς δημιουργούς και τα νέα είδη μουσικής, οι Buena Vista λένε πως «Είναι εξαιρετικό να ακούς τη μουσική των νέων μουσικών, τη rap, την hip hop και τη reggaton, όλες βασίζονται στο ρυθμό της Κουβανέζικης μουσικής και είναι ενδιαφέρον να βλέπεις πώς εμπλέκεται σ’αυτές η μουσική της Κούβας»

Το συγκρότημα αποτελείται από αρχικά μέλη του σχήματος της Buena Vista Social Club, Guajiro Mirabal, Barbarito Torres, Jesús “Aguaje” Ramos, Manuel Galbán και νέους ταλαντούχυς Κουβανέζους μουσικούς όπως ο Carlos Calunga και ο Rolando Luna.

Ημερομηνίες Συναυλιών:

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ
Θέατρο Λυκαββητού , Αθήνα

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ
Μονή Λαζαριστών, Θεσσαλονίκη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ
Ανοιχτό θέτρο τέχνης, Ηράκλειο Κρήτης

Online Sales: www.ticketpro.gr
Πληροφορίες για το κοινό: 2107280200

ΑΘΗΝΑ
Τιμή εισιτηρίου:
30e (γενικής εισόδου, ορθίων)
35e (καθήμενοι σε μη αριθμημένη περιοχή)
40e (VIP – περιορισμένες αριθμημένες θέσεις καθήμενων στο κέντρο του Θεάτρου)

Σημεία Προπώλησης: TicketHouse | Σε όλα τα Public

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τιμή εισιτηρίου: 30e γενικής εισόδου
Σημεία προπώλησης: Public | Metropolis

ΚΡΗΤΗ
Τιμή εισιτηρίου:
Προπώληση: 25e: γενικής εισόδου, ορθίων, 30e: καθήμενοι
Στην είσοδο: 28e (γενικής εισόδου, ορθίων)
33e: (καθήμενοι σε αριθμημένες θέσεις)

Σημεία Προπώλησης: Ανοιχτό Θέατρο Τεχνόπολις, Αεράκης, Ελευθερουδάκης, Παγοποιείο