Το ντεμπούτο album τους, Verba Time, έχει αποσπάσει ενθουσιώδεις κριτικές και το κομμάτι In A Bar έχει σπάσει ρεκόρ ακροάσεων στο youtube (κάπου στα 2.000.000!). Οι Tango With Lions επιστρέφουν αυτή την άνοιξη με το δεύτερο πολυαναμενόμενο album τους A Long Walk. Το project της Kat (Κατερίνα Παπαχρήστου) ξεκίνησε σαν μια μεταβαλλόμενη ομάδα μουσικών που εξελίχθηκε στη σημερινή σταθερή πλέον σύνθεση του συγκροτήματος που ηχογράφησε το A Long Walk. Τα 10 τραγούδια του album, με αφετηρία τη σύνθεση και τους στίχους της Kat, ενορχηστρώθηκαν σιγά-σιγά από όλο το συγκρότημα τα τελευταία δύο χρόνια, μέσα από διαρκές pre-production και πρόβες. 

Ads

 
Οι ηχογραφήσεις του νέου album ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2012 και ολοκληρώθηκαν τον Ιανουάριο του 2013 στο στούντιο SCA από τον Θοδωρή Ζευκιλή.

image
 
Όπως στο Verba Time έτσι και εδώ το κάθε τραγούδι είναι και μια μικρή ιστορία, όμως, αυτή τη φορά οι ιστορίες είναι αυτοτελείς, με διαδρομές μέσα σε σκοτεινά όνειρα, νυχτερινά ταξίδια, ηλιόλουστες φαντασιώσεις, αναμνήσεις και ιστορίες αγάπης και αποχωρισμού. Στον μεγάλο περίπατο των Tango with Lions οι γλυκόπικρες μελωδίες και οι ονειρικοί στίχοι συναντούν γεμάτες ενορχηστρώσεις. Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό: ατμοσφαιρικός ηλεκτρισμός με σκοτεινά ξεσπάσματα, μυσταγωγικές μελωδίες τρομπονιού, ένα παλιό πιάνο και ένα σκοτεινό και στιβαρό rhythm section, διατηρώντας πάντα την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που πλανάται γύρω από τη φωνή της Kat.

image

A Long walk official video clip
 
 
Το A Long Walk κυκλοφορεί σήμερα 22 Απριλίου σε cd, βινύλιο και digital album από την Inner Ear ενώ στις 25 Απριλίου οι Tango With Lions θα εμφανιστούν Live στο SIX D.O.G.S

image

Ads

Tango With Lions: 

Κατερίνα Παπαχρήστου (φωνή, πιάνο, κιθάρα, σύνθεση)
Γιάννος Παραμυθιώτης (ηλεκτρική κιθάρα)
Νίκος Βεργέτης (ντραμς)
Θοδωρής Ζευκιλής (μπάσο)
Τζιμ Στρασίδας (τρομπόνι)

Οι Tango with lions στο facebook
 

INFO
Tango With Lions Live Six Dogs
Πέμπτη 25 Απριλίου στις 21:30
Είσοδος 5 Ευρώ (+5 Ευρώ το cd A Long Walk)