Ads

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Ρόνι Τζέημς Ντίο, ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές της heavy metal μουσικής. Ο Ντίο έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 67 χρόνων. Ο θρυλικός τραγουδιστής ήταν «frontman» στους Rainbow και στους Black Sabbath αλλά και του προσωπικού του σχήματος, ενώ συμμετείχε σε μερικά από τα πιο ιστορικά άλμπουμ στο χώρο της rock και metal μουσικής.

Το πραγματικό όνομα του καλλιτέχνη ήταν Ronald James Padavona και είχε γεννηθεί στις 10 Ιουλίου του 1942, στο Portsmouth του New Hampshire των ΗΠΑ, από γονείς ιταλικής καταγωγής. Συνεργάστηκε με τον Ρίτσι Μπλακμορ στα τρία πρώτα άλμπουμ των Rainbow ενώ διαδέχθηκε τον Ozzy στους Black Sabbath κυκλοφορώντας μαζί τους το 1980 και το 1981, το Heaven and Hell και το Mob Rules αντίστοιχα.
Στη συνέχεια δημιούργησε το προσωπικό του σχήμα που έφερε το όνομα του, με τους δύο πρώτους δίσκους τους (Holy Diver, The Last in Line) να θεωρούνται από τους κορυφαίους στο είδος.

Το 1992 βρέθηκε ξανά με τους Black Sabbath για το Dehumanizer ενώ η ίδια ομάδα και με το όνομα Heaven and Hell, δημιούργησαν το 2007 το «The devil you know».