Ads

Έφυγε από τη ζωή αιφνίδια, χθες το βράδυ, ο στιχουργός και ιδρυτικό μέλος των Πυξ Λαξ, Μάνος Ξυδούς σε ηλικία 57 ετών. Ο γνωστός μουσικός αισθάνθηκε δυσφορία χθες το βράδυ ενώ έκανε πρόβες στο Νέο Φάληρο και κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Τζάννειο άφησε την τελευταία του πνοή. Σήμερα αναμένεται το ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο για τα ακριβή αίτια του θανάτου του. Ήταν γνωστό, όμως, ότι ο ταλαντούχος μουσικός αντιμετώπιζε καρδιακά προβλήματα.

Ο Μάνος Ξυδούς γεννήθηκε στους Αγίους Αναργύρους Αττικής, στις 15 Μαΐου του 1953. Παράλληλα με τις σπουδές στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ) έπαιζε μουσική σε μικρά μπαρ ως Dj.

Διατέλεσε διευθυντής μάρκετινγκ της δισκογραφικής ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ, όπου ως παραγωγός κέρδισε αρκετούς χρυσούς και πλατινένιους δίσκους. Ο Μάνος Ξυδούς συναντήθηκε με τους Πυξ Λαξ στα τέλη της δεκαετίας του ’80, και συμμετείχε στην παραγωγή, τους στίχους και τα φωνητικά του πρώτου και του τρίτου δίσκου του δημοφιλούς συγκροτήματος.

Παράλληλα όμως, συνέχιζε πάντα και την προσωπική του πορεία στην ελληνική μουσική. Συμμετείχε επίσης στον δίσκο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου «Προσέχω δυστυχώς» ως στιχουργός και συνθέτης. Ο Μάνος Ξυδούς κυκλοφόρησε πέντε δίσκους μετά τη διάλυση των Πυξ Λαξ, ενώ συνεργάστηκε με πολλούς Έλληνες και ξένους μουσικούς. Επιτυχία σημείωσε και η συνεργασία του με τους «Dreamer and the full moon», με το τραγούδι «Sandrina» να πουλάει 49.000 αντίτυπα και να φτάνει στις πρώτες θέσεις των charts σε Ιταλία, Ελβετία, Γαλλία κ.α.

Η τελευταία του εμφάνιση έγινε πριν από περίπου έναν μήνα, στη συναυλία επανασύνδεσης των Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα σε Θεσσαλονίκη και ΟΑΚΑ.