Ads

Την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου και μεγαλύτερη μέρα του έτους, 21η Ιουνίου, γιορτάζει η Ευρώπη την Γιορτή της Μουσικής, για 10η συνεχή χρονιά. Εκδηλώσεις από κλασσική, jazz, hip-hop, rock, dance μέχρι και παραδοσιακή μουσική λαμβάνουν χώρα δωρεάν για το κοινό, από τις 20 έως τις 22 του μήνα, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, πάντα δωρεάν για το κοινό!

Με την υποστήριξη δημοτικών, κρατικών, ιδιωτικών και θεσμικών φορέων, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής θέλει να ενθαρρύνει τις ανταλλαγές καλλιτεχνών και οργανώνει όσο το δυνατόν περισσότερες μουσικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα, οι οποίες είναι πάντα ΔΩΡΕΑΝ από όλους και για όλους.


10 Years European Music Day
/>/>

Ads

Η Γιορτή της Μουσικής θεσπίστηκε αρχικά στη Γαλλία, το 1982, και το 1985 εξαπλώνεται έξω από τα Γαλλικά σύνορα, με τον ίδιο σκοπό και με τους ίδιους κανόνες. Η Αθήνα, 1η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 1985, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη είναι η πρώτη πόλη εκτός Γαλλίας στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή. To 1999 ιδρύεται η Μ.Ε.Σ.Ο. (Μουσικές Εκδηλώσεις Συντονισμός Οργάνωση) αποκλειστικός εκπρόσωπος του θεσμού στην Ελλάδα και με σκοπό την προώθηση του.

Σήμερα, η Γιορτή της Μουσικής γιορτάζεται με περισσότερες από 20.000 εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη αναδεικνύοντας την ως την μεγαλύτερη κοινή πολιτιστική διοργάνωση.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΕΔΩ.