Σκοτεινό, μελαγχολικό, διαφορετικό και «υπερβατικό». Αυτό είναι το «La Bruja Muerta» ο νέος δίσκος της Lowbap παρέας από το Πέραμα, που φέρει τις υπογραφές του B.D Foxmoor των Active Member και του Jamoan. «Η νεκρή μάγισσα» σας καλεί. Πλανηθείτε στους ήχους της και στα «λόγια που κύκλωσαν το σκοτάδι».

Ads

Από το μικρό στούντιο, στο Πέραμα, ο BD Foxmoor, κατά κόσμο Μιχάλης Μυτακίδης, δημιουργεί ένα ακόμη project αυτή τη φορά κάπως διαφορετικό από το προσφιλές του LowBap, αλλά εξίσου αυθεντικό, εξίσου «Lowbap». Συντροφιά του με κιθάρες, μπάσο και κρουστά ο Jamoan. «Η νεκρή μάγισσα» περιλαμβάνει δύο CDs και 21 τραγούδια, 21 σκοτεινές μπαλάντες, γέννημα της ανάγκης των B.D Foxmoor και Jamoan να έχουν κάποιες μπαλάντες «να μουρμουρίζουν στα ανταμώματά τους», όπως λένε οι ίδιοι.

Τι σημαίνει όμως το «La Bruja Muerta» για τον B.D Foxmoor, τον Jamoan και την παρέα από το Πέραμα. «Ο τίτλος είναι παρμένος από τ’ ομώνυμο τραγούδι της Sadahzinia από τον τελευταίο της δίσκο το «Σάρμα». Εκεί λοιπόν περιγράφει τη μουσική πορεία τη δικιά μου και του Jamoan και το πόσο δεμένο είναι όλο αυτό που συμβαίνει σε μας τους δύο. Μοιάζει λοιπόν μαγικό όλο αυτό -με το τίμημα του φυσικά , να μη μπορείς να γλυτώσεις γιατί το ξόρκι έμεινε πάνω μας ενώ η μάγισσα πέθανε-. Πάνω στο σκάρωμα του δίσκου αυτού όμως η μάγισσα άρχισε να μοιάζει μ’ αυτήν την άμοιρη πια χώρα που της τελειώσανε τα ξόρκια και τα κόλπα. Αν μου ζήταγε κάποιος να φτιάξω το soundtrack των ημερών μας ακριβώς έτσι θα το έφτιαχνα. Για μας είναι μια ιδιαίτερη ενότητα που ελπίζουμε να κρατήσει καιρό αν φυσικά υπάρχει και η ανάγκη που μας οδήγησε για κάτι τέτοιο», εξηγεί ο Μιχάλης Μυτακίδης, μιλώντας στο tvxs.gr.

Οι ήχοι του νέου δίσκου «La Bruja Muerta» είναι διαφορετικοί από αυτούς της «low bap παρέας» των Active Member… «Κατά καιρούς σκαρώνω κάποια υπερβατικά πρότζεκτ αλλά αυτά που τα συνδέει είναι ότι όλα είναι low bap, με την αρχική έννοια, γιατί μπορώ και υποστηρίζω ακόμα όλα αυτά που σκαρώνω με τη ζωή μου. Στη συγκεκριμένη δουλειά τα ηχοχρώμματα είναι λίγο διαφορετικά αλλά η λογική και η επικινδυνότητα παραμένει το βασικό συστατικό», σημειώνει ο B.D. Foxmoor.

Ads

«Μη με γυρέψεις στις γνωστές μου κρυψώνες» αναφέρει ένας στίχος στο νέο δίσκο. Αλήθεια, άλλαξε «κρυψώνες» ο B.D Foxmoor το τελευταίο χειμώνα, ύστερα και από την περιπέτεια με την υγεία του, που τον καθήλωσε για αρκετό διάστημα στο «κρεβάτι του πόνου»; «Όσο αυτός ο χειμώνας μου θυμίζει πόσο ευάλωτος και τρωτός είμαι θ’ αλλάζω συνέχεια κρυψώνες μέχρι να μου ψιθυρίσει η άνοιξη ότι δε κατάφερα και πολλά. Πάλι στα ίδια μέρη θα γείρω να βλαστημάω και δύσκολα θα γλυτώσω από τον χειμώνα μου».

Οι συνήθως οργισμένοι στίχοι του B.D Foxmoor, στο «La Bruja Muerta» έγιναν περισσότερο μελαγχολικοί. Είναι όμως τελικά οι καιροί «πρόσφοροι» για μελαγχολία ή για οργή; «Δεν ξέρω για ποιο πράγμα είναι πρόσφοροι οι καιροί. Ξέρω και νοιώθω ότι ο τρόμος φίλιωσε στα μάτια μας, ενώ σε κάποια άλλα μάτια μαζεύτηκε όλο το μίσος που αλυχτούσε στους καιρούς. Το μόνο που θα μπορούσα να φωνάξω απέναντι στους καιρούς και τους καιροσκόπους είναι ‘Φτου Ξελευτερία’».

Ο τελευταίος χρόνος μας έφερε πολλά. Οι πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις ήταν ραγδαίες. Όμως τι γίνεται με αυτά τα «όνειρα στην κοσμογωνιά», όπως γράφεις στο ομώνυμο τραγούδι σου; «Ο χρόνος έπαψε να ‘ναι βάλσαμο, βαθιά ανάσα λοιπόν, υπερβατικά σκαρώματα από τους ανήσυχους και καλή αντάμωση αδερφέ μου εκεί ‘στη φωτιά’».

Στο «La Bruja Muerta» υπάρχει και ένα κάλεσμα, μία ευχή. «Καλή αντάμωση στα ποιο όμορφα του ”Χειμώνα”» γράφεις στο τέλος… Ποια είναι αυτά; Τι περιμένεις;. «Η επόμενη ενότητα σαν la bruja muerta , θα φτιαχτεί το φθινόπωρο και θα είναι και το soundtrack για μια ταινία που ετοιμάζει ένας φίλος μας απο το Λονδίνο, η οποία θα γυριστεί εδώ και θα λέγεται «χειμώνας». Όμως δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος που κλείνω έτσι το δίσκο. Ελπίζω, ότι ο χειμώνας που θα’ ρθει θα είναι η μάχη μας για το επόμενο δειλινό. Μπορεί και η τελευταία μας μάχη. Μετά θα ξημερώσει», καταλήγει ο B.D Foxmoor.

Καλή αντάμωση λοιπόν στο «επόμενο δειλινό», καλή αντάμωση με την επόμενη ενότητα του «la bruja muerta», καλή αντάμωση και με το νέο δίσκο των Active Member, που αναμένεται να παρουσιαστεί στο τέλος Απριλίου. Και όπως λέει ο B.D Foxmoor «κρατείστε λίγο χώρο στη ψυχή σας για αυτό που έρχεται».