Το «Exit Wouds» είναι ένα καλλιτεχνικό project στο Λος Άντζελες των Η.Π.Α, στο οποίο συμμετέχουν πρώην μέλη συμμοριών. Τα έργα της έκθεσης είναι ένα μείγμα ιδιαίτερων κολάζ και της σειράς «Bullet Blossoms» της Nancy Baker Cahill που πυροβολεί τα έργα με περίστροφο θέλοντας να δείξει πως η ελπίδα μπορεί να εμπεριέχει τη βία και την απόγνωση.

Ads

Στην έκθεση, που ξεκίνησε στις 19 Μαρτίου, οι συμμετέχοντες μέσα από τις γεμάτες χρώματα απεικονίσεις τους, αφηγούνται τις ιστορίες τους. Χρησιμοποιώντας μεικτή τεχνική αυτές οι προσωπικές αφηγήσεις περιστρέφονται γύρω από τη βία, την απώλεια και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Τα έργα πυροβολούνται με ένα 45άρι περίστροφο από την Cahill. Στο σημείο που έχει περάσει η σφαίρα έχει σχεδιαστεί μια παπαρούνα που ανθίζει. Είναι μια συμβολική προσπάθεια να αναδειχτεί ότι η θεραπεία των «τραυμάτων» και η ελπίδα μπορούν να συνυπάρχουν με τη βία και την απόγνωση.

Την έκθεση στήριξε η οργάνωση «Homeboys Industries», που έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία εναντίον της βίας στην Καλιφόρνια.

Ads