Όπως ανακοίνωσε, πριν περίπου μία ώρα, η αμερικανική Κεντρική Τράπεζα, αποφάσισε να “παγώσει” το βασικό της επιτόκιο διατηρώντας το αμετάβλητο, δηλαδή κοντά στο μηδέν, έως και τα μέσα του 2013 έτσι ώστε να αντιμετωπίσει την αδύναμη ορμή της ανάκαμψης στην οικονομία των ΗΠΑ.

Ads

Ανέφερε ακόμη, πως η ανάπτυξη μέχρι στιγμής είναι «σημαντικά πιο αργή» από ό,τι προβλεπόταν, προσθέτοντας πως αναμένει «κάπως πιο αργούς ρυθμούς ανάκαμψης στα ερχόμενα τρίμηνα», αλλά και ότι οι κίνδυνοι για την αμερικανική οικονομία έχουν αυξηθεί.

Υπενθυμίζεται πως το βασικό επιτόκιο κυμαίνεται μεταξύ μηδέν και 0,25% από το ξέσπασμα της κρίσης του 2008.

Η Fed ανέφερε ακόμη, ότι εξετάζεται ένα εύρος πιθανών κινήσεων για την αντιμετώπιση των κινδύνων για την αμερικανική οικονομία: Οικονομικοί αναλυτές διαβλέπουν σε αυτή τη φράση απόπειρα της Τράπεζας να προετοιμάσει τις αγορές για ένα νέο γύρο κινήσεων στήριξης.

Ads

Μετά την ανακοίνωση της FED, η Γουόλ Στριτ γύρισε στο κόκκινο, καθώς οι επενδυτές απογοητεύτηκαν από τις ανακοινώσεις. Στη συνέχεια, παρουσίασαν έντονες διακυμάνσεις οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της, τερματίζοντας ωστόσο με σημαντικά κέρδη.