Στο Σικάγο, όπου πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαΐου η μεγαλύτερη στα χρονικά σύνοδος του ΝΑΤΟ, συγκεντρώθηκαν 50 βετεράνοι του πολέμου του Ιράκ οι οποίοι επέστρεψαν τα παράσημά τους πετώντας τα προς το μέρος που γινόταν η σύνοδος. Ως σύνθημα είχαν το «No NATO, no war», δηλαδή, «όχι στο ΝΑΤΟ, όχι στους πολέμους». 
 
«Είμαι εδώ για να επιστρέψω το μετάλλιό μου για την συμμετοχή στον Παγκόσμιο Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας ως ένδειξη αλληλεγγύης στον ιρακινό και στον αφγανικό λαό», λέει ο Τζέισον Χάρντ, στρατιωτικός γιατρός που υπηρέτησε 10 χρόνια στον αμερικανικό στρατό πριν πετάξει το παράσημό του.  «Λυπάμαι πολύ για την καταστροφή που προκαλέσαμε σε αυτούς τους λαούς αλλά και παγκοσμίως», προσθέτει.
 
Ο Σκοτ Κιμπαλ, βετεράνος του πολέμου του Ιράκ, φωνάζει με την σειρά του: «Όλοι όσοι υπηρετείτε και όσοι είστε βετεράνοι και είστε ενάντια σε αυτούς τους πολέμους να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι».

Έξω από τον χώρο όπου πραγματοποιείται η σύνοδος του ΝΑΤΟ βρίσκεται και ο Σκοτ Όλσεν, ο οποίος επέζησε από δυο θητείες στο Ιράκ αλλά παραλίγο να χάσει την ζωή του όταν χτυπήθηκε από αστυνομικούς κατά τις διαδηλώσεις του Occupy Oakland τον περασμένο χρόνο. Ο Όλσεν επέστρεψε και τα τέσσερα παράσημα που του δόθηκαν.
 
«Θα προσπαθήσω με κάθε τρόπο να τους δείξω ότι εμείς κάνουμε το σωστό, εμείς έχουμε δίκιο και πως ότι και αν μας κάνουν εμείς θα στηρίζουμε ο ένας τον άλλο και θα προχωρήσουμε μπροστά», δηλώνει στο Democracy Now. 

Στην διαμαρτυρία παρευρέθηκαν και μέλη της οργάνωσης «Αφγανοί για την Ειρήνη». Η Σιράϊα Σαχάρ αναφέρει πως βρίσκονται εκεί «για να διαμαρτυρηθούμε απέναντι στο ΝΑΤΟ και να καλέσουμε όλους τους αντιπροσώπους να σταματήσουν αυτόν τον απάνθρωπο, παράνομο, βάρβαρο πόλεμο προς την πατρίδα μας και τον λαό μας» και συμπληρώνει πως «αισθάνομαι τιμή να βρίσκομαι δίπλα σε βετεράνους που κατά την γνώμη μου ξέρουν ότι κάνουν το σωστό μιλώντας ενάντια στην κατοχή και στον πόλεμο εις βάρος μας».