Χωρίς αστυνομικές δυνάμεις έχει μείνει πόλη στα σύνορα Μεξικού και Αμερικής, μετά την πρόσφατη απαγωγή και της τελευταίας αστυνομικού που έμενε σε αυτή.

Ads

Ο λόγος για την 9.000 κατοίκων πόλη Guadalupe, η οποία βρίσκεται μόλις 5 χιλιόμετρα από τα αμερικανικά σύνορα και περίπου 60 χλμ από τη Ciudad Juarez, από την οποία ξεκινούν οι επιχειρήσεις λαθρεμπορίου ναρκωτικών προς τις ΗΠΑ.

Την περασμένη εβδομάδα, λοιπόν, άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο σπίτι της αστυνομικού Erika Gandara και την απήγαγαν. Δεν έχει γίνει τίποτε άλλο γνωστό, ενώ η μεξικανική κυβέρνηση έχει αποστείλει στρατιώτες για την περιπολία και φύλαξη της πόλης, καθώς και τη διερεύνηση της απαγωγής της αστυνομικού.

Όλοι οι συνάδελφοι της Gandara είχαν παραιτηθεί ή σκοτωθεί στον πόλεμο της αστυνομίας με τα καρτέλ ναρκωτικών της περιοχής, στην οποία από το 2006 υπολογίζεται ότι έχουν σκοτωθεί πάνω από 30.000 άτομα.

Ads

Η Gandara περιπολούσε, λοιπόν, μόνη της την πόλη από τον Ιούνιο. “Κανείς δεν θέλει να έρθει εδώ για περιπολία” είχε δηλώσει σε ειδησεογραφικό πρακτορείο νωρίτερα.