Ads

Η επιδημία χολέρας που έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής περίπου 600 θανάτους στην κατεστραμμένη από το σεισμό του προηγούμενου Ιανουαρίου χώρα της Καραϊβικής, έχει πλέον φτάσει και στην πρωτεύουσα Πορτ-Ο-Πρενς, όπου διαγνώστηκαν 73 κρούσματα.

Οι αρχές εκτιμούν ότι η επιδημία θα επεκταθεί ακόμα περισσότερο στην χωρίς υποδομές πόλη των τριών εκατομμυρίων κατοίκων. Η επιδημία ξέσπασε πριν από τρεις εβδομάδες σε αγροτικές περιοχές και πλέον απειλεί τις παραγκουπόλεις της πρωτεύουσας.

Στην εξάπλωση της επιδημίας έχει συμβάλλει ουσιαστικά και ο τυφώνας Τόμας, που έπληξε την Αϊτή στις αρχές του μήνα, με συνέπεια να έχουν πλημμυρίσει πολλές περιοχές και η ανθρωπιστική βοήθεια να μην μπορεί να φτάσει ή να διανεμηθεί στη φτωχότερη χώρα του δυτικού ημισφαιρίου, όπου από τον ισχυρότατο σεισμό της 12ης Ιανουαρίου έχασαν τη ζωή τους 250.000 άνθρωποι.

Στο μεταξύ οι γενικές εκλογές που έχουν προκηρυχθεί για τις 28 Νοεμβρίου στην Αϊτή θα διεξαχθούν κανονικά επιμένουν οι τοπικές αρχές.

Ads

Ο Γκαμπριέλ Τιμότε, γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας της Αϊτής, ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 115 κρούσματα και ένας θάνατος στο νοσοκομείο του Σίτε Σολέιγ, της μεγαλύτερης παραγκούπολης, τον απίστευτο λαβύρινθο από τούβλινες, ξύλινες και τενεκεδένιες παράγκες που διχοτομείται από χαντάκια γεμάτα σκουπίδια και ακαθαρσίες που καταλήγουν στην θάλασσα.