Υπόσχεση γενικής κινητοποίησης για την χορήγηση της αναγκαίας βοήθειας προς τα 20 εκατομμύρια θύματα των πλημμυρών στο Πακιστάν, έδωσε κατά την άφιξή του στο Ισλαμαμπάντ ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, τονίζοντας ότι ολόκληρος ο κόσμος στηρίζει το Πακιστάν σε αυτή τη δοκιμασία.

Ads

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο Ασίφ Αλί Ζαρντάρι και τον πρωθυπουργός Γιουσούφ Ραζά Γκιλάνι, πριν επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές.

Ο Μπαν Κι-μουν δήλωσε κατά την άφιξή του στους δημοσιογράφους ότι βρίσκεται στο Πακιστάν για να εκφράσει την αλληλεγγύη των Ηνωμένων Εθνών στον λαό και την κυβέρνηση του Πακιστάν και να εκτιμήσει «τι χρειάζεται ακόμη να γίνει για τα θύματα».

«Βρίσκομαι επίσης εδώ για να ζητήσω από τη διεθνή κοινότητα να επιταχύνει τη χορήγηση βοήθειας προς τον πακιστανικό λαό. Θα προσπαθήσουμε να κινητοποιήσουμε όλους τους μηχανισμούς παροχής της αναγκαίας βοήθειας και να υπενθυμίσουμε ότι ολόκληρος ο κόσμος στηρίζει το Πακιστάν αυτή τη δύσκολη στιγμή», κατέληξε.

Ads

Διαβάστε επίσης: Κρούσμα χολέρας στο Πακιστάν επιβεβαίωσε ο ΟΗΕ