Νεκροί δεκατρείς ισλαμιστές αντάρτες, μετά από νέα επίθεση πολεμικών αεροσκαφών σε χωριό στα νότια της Υεμένης

Ads

Ο στρατός έχει εξαπολύσει εδώ και αρκετές εβδομάδες επίθεση εναντίον ανταρτών τους οποίους υποπτεύεται ότι έχουν σχέσεις με την αλ Κάιντα. Οι αντάρτες εν τω μεταξύ έχουν έχουν καταλάβει αρκετές περιοχές της επαρχίας Αμπιάν, όπως και την πρωτεύουσα της επαρχίας Ζιντζιμπάρ.

Τοπικός αξιωματούχους του χωριού Αλ Χαμίλα, αλλά και κάτοικοι, δήλωσαν ότι ότι πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν δύο φορές το χωριό, περίπου 10 χιλιόμετρα από τη Ζιντζιμπάρ.

Συγχρόνως, οι κινητοποιήσεις με αίτημα την αποχώρηση από την εξουσία του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ κλείνουν περίπου έξι μήνες. Στην Αμπιάν επίσης αυξάνεται η αιματοχυσία με τον στρατό να μάχεται για να πάρει ξανά τον έλεγχο σε όλη την επαρχία. Κάτοικοι, περίπου 90.000 τον αριθμό, έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις.

Ads


Οι αιματηρές συγκρούσεις αυξάνονται και σε πολλές άλλες πόλεις
της Υεμένης με χιλιάδες διαδηλωτές να έχουν κατασκηνώσει στις πλατείες επί μήνες ζητώντας την πτώση του καθεστώτος του Σάλεχ.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα οι κάτοικοι της Τάιζ, περίπου 200 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Σανάα, δήλωσαν ότι ο στρατός βομβάρδισε μία περιοχή εκτός πόλης, χωρίς να υπάρχουν και επιβεβαιωμένες πληροφορίες για θύματα.