Εβδομήντα δύο πτώματα ανακαλύφθηκαν σε ένα αγρόκτημα στο βορειοανατολικό Μεξικό από τον στρατό. Σύμφωνα με τις μεξικανικές στρατιωτικές δυνάμεις, τα πτώματα βρέθηκαν ύστερα από συμπλοκή ανάμεσα σε υπόπτους για διακίνηση ναρκωτικών και σε στρατιώτες, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας στρατιώτης και τρεις ένοπλοι.

Ads

Πρόκειται για 58 άνδρες και 14 γυναίκες τα σώματα των οποίων βρέθηκαν σε αγρόκτημα κοντά στην πόλη Σαν Φερνάντο, στην πολιτεία Ταμαουλίπας, που συνορεύει με την αμερικανική πολιτεία του Τέξας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ναυτικό του Μεξικού.

Οι 72 σοροί φέρεται να ανήκουν σε παράνομους μετανάστες, κατά πάσα πιθανότητα από την Κεντρική Αμερική, διευκρίνισε εκπρόσωπος του τοπικού εισαγγελέα. «Είναι κατά τα φαινόμενα Κεντροαμερικανοί» τόνισε ο εκπρόσωπος, επικαλούμενος «τις μαρτυρίες ενός επιζώντος».

«Εξ όσων γνωρίζουμε, ένας πιθανός επιζών κατήγγειλε τη σφαγή και πιθανολογούμε πως πρόκειται για Κεντροαμερικανούς, αλλά δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε επίσημα» πρόσθεσε.

Ads

Σύμφωνα με το BBC, τα τελευταία τέσσερα χρόνια περισσότεροι από 28.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα σε βίαια επεισόδια που σχετίζονται με τα καρτέλ ναρκωτικών.