Τουλάχιστον 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη συντριβή αεροσκάφους των ιρανικών αερογραμμών χθες το βράδυ κοντά στην βορειοδυτική πόλη Ουρουμιγέχ, περίπου 1.000 χλμ. βορειοδυτικά από την Τεχεράνη, δήλωσε αξιωματούχος της Ερυθρας Ημισελήνου. Το Ουρουμιγέχ ήταν ο προορισμός της πτήσης αυτής.

Ads

«Τουλάχιστον 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 32 τραυματίστηκαν από τη συντριβή», διευκρίνισε ο Χεϊντάρ Χεϊνταρί μιλώντας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA. Εξέφρασε φόβο για αύξηση του αριθμού των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος, επειδή η κατάσταση πολλών τραυματιών είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.

Το αεροσκάφος που συνετρίβη ήταν τύπου Μπόϊνγκ 727, με 12μελές πλήρωμα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή όπου το αεριωθούμενο συνετρίβη ήταν κακές.

Αυτόπτες μάρτυρες αφηγούνται ότι στο έδαφος το αεροπλάνο «κομματιάστηκε, αλλά μεγάλες εκρήξεις δεν έγιναν» .

Ads

Δύο παιδιά επέβαιναν στο μοιραίο αεροπλάνο, αλλά η τύχη τους μέχρι τώρα δεν είναι εξακριβωμένη.

Οι διεθνείς κυρώσεις κατά του Ιράν εμποδίζουν την κυβέρνησή του να αγοράζει νέα επιβατικά αεροπλάνα ή κι ανταλλακτικά, ακόμα, για τα παλαιότερα.

Τον Ιούλιο 2009 ένα ρωσικό Τουπόλεφ με προορισμό την Αρμενία ανεφλέγη εν πτήσει και συνετρίβη κοντά στην πόλη Καζβίν-168 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Τον Φεβρουάριο 2003 ένα ρωσικό Ιλιούσιν-76 συνετρίβη στο νότιο Ιράν-276 «Φρουροί της Επανάστασης», που επέβαιναν, σκοτώθηκαν μαζί με το πλήρωμα.