Πλημμύρες που προκλήθηκαν από το λιώσιμο των χιονιών και ισχυρές βροχοπτώσεις στοίχισαν τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους μέσα σε τέσσερις ημέρες στη Γερμανία ενώ η στάθμη του νερού συνεχίζει να ανεβαίνει σήμερα Τρίτη, σε μερικούς ποταμούς της χώρας.

Ads

Στο βόρειο τμήμα του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης, το ιστορικό κέντρο της πόλης Βερτχάιμ βρισκόταν σήμερα το πρωί κάτω από το νερό. Περίπου 1.000 από τους 24.000 κατοίκους της πόλης, έχουν πληγεί από την πλημμύρα αυτή.

Η στάθμη του νερού, η οποία έφτασε τα 5,33 μέτρα λίγο πριν από τις 10.30, συνεχίζει να ανεβαίνει και το βράδυ αναμένεται ότι θα φτάσει τα 5,5 μέτρα, προτού αρχίσει να κατεβαίνει, ανακοίνωσε το κέντρο πρόληψης πλημμυρών της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Επίσης στη Βαυαρία της νότιας Γερμανίας και κυρίως στην πόλη Βίρτσμπουργκ, η στάθμη του ποταμού Μάιν συνεχίζει να ανεβαίνει.

Η κατάσταση βελτιώνεται ωστόσο σε ορισμένες περιφέρειες και ιδιαίτερα στην Κολωνία και τη Βόννη, όπου η στάθμη των νερών του Ρήνου έφτασε τα 8,91 μ. τη νύχτα της Δευτέρας.

Ads