Την έκδοση και παράδοση στις Κυπριακές αρχές του φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας του διευθύνοντος συμβούλου του συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» και της τηλεόρασης «Σίγμα», Άντη Χατζηκωστή, Γρηγόρη Ξενοφώντος αποφάσισε το δικαστήριο της Μολδαβίας. Για την απόφαση του δικαστηρίου, η αστυνομία ενημερώθηκε προφορικά από τις μολδαβικές αρχές.

«Η αστυνομία αναμένει και επίσημα, μέσω της Ιντερπόλ, να ενημερωθεί από τις μολδαβικές αρχές για το πότε αστυνομικοί θα μπορούν να μεταβούν στη Μολδαβία για να παραλάβουν και να οδηγήσουν τον ύποπτο στην Κύπρο», αναφέρει το Γραφείο Τύπου της αστυνομίας. Ανέφερε, επίσης, ότι «σύμφωνα με τη νομοθεσία της Μολδαβίας, ο φερόμενος ως δράστης έχει το δικαίωμα, εντός 10 ημερών από την ημέρα έκδοσης της απόφασης, να υποβάλει έφεση, οπόταν θα χρειαστεί να παρέλθει αυτό το χρονικό διάστημα προτού προχωρήσει η υλοποίηση της απόφασης του δικαστηρίου της Μολδαβίας».

Ads

Ο Γρηγόρης Ξενοφώντος έχει συλληφθεί από τις μολδαβικές αρχές, δυνάμει διεθνούς εντάλματος σύλληψης, που εκδόθηκε από την Κυπριακή Αστυνομία για την υπόθεση της δολοφονίας του Άντη Χατζηκωστή.