Προβλήματα στα δόντια και για δερματικές μολύνσεις αναφέρουν οι αρκετοί από τους 33 μεταλλωρύχους που βρίσκονται εδώ και 28 μέρες στα έγκατα της Γης, εγκλωβισμένοι σε βάθος 700 μέτρων. Από χθες πάντως ξεκίνησε η τροφοδοσία τους με κανονική τροφή, κάτι που έγινε ευπρόσδεκτο με χαρά.

Ads

«Από τώρα και στο εξής οι 33 μεταλλωρύχοι θα λαμβάνουν κανονική τροφή με επιπλέον πρωτεΐνες μια ή δύο φορές την ημέρα» ανακοινώθηκε από το Εθνικό Γραφείο Επειγόντων Καταστάσεων της Χιλής. Οι εγκλωβισμένοι έλαβαν την Τετάρτη το πρώτο τους ζεστό γεύμα «που φυσικά ήταν πολύ καλοδεχούμενο», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Το γεύμα περιελάμβανε κεφτέδες και ρύζι που διοχετεύθηκαν στους εγκλωβισμένους ανθρακωρύχους, μέσω ενός σωλήνα.

«Δυστυχώς άρχισαν πολλοί να παραπονούνται για πόνους στα δόντια τους και θα φροντίσουμε να λάβουν την κατάλληλη θεραπεία» αναφέρει το Γραφείο Επειγόντων Καταστάσεων, προσθέτοντας ότι θα αντιμετωπιστεί σύντομα και το δερματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τρεις εξ αυτών.

Πάντως, ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινέρα δήλωσε ότι οι 33 μεταλλωρύχοι θα είναι σπίτια τους μέχρι τα Χριστούγεννα. Η επιχείρηση διάσωσής τους θα διαρκέσει τρεις με τέσσερις μήνες.

Ads