Σε 13 ανέρχονται οι διαδηλωτές που έχασαν τη ζωή τους στη Συρία από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με τη Συριακή Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατά τη διάρκεια αντικαθεστωτικών κινητοποιήσεων.

Ads

«Τουλάχιστον πέντε άτομα σκοτώθηκαν στη συνοικία αλ-Χαλίντια της Χομς» όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών, ανέφερε ο ’μπντελ-Καρίμ Ριχάουι, της Συριακής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, άλλοι δύο έχασαν τη ζωή τους στη συνοικία Μιντάν της Δαμασκού.

Σύμφωνα με τον Ράμι Αμπντελ Ραχμάν, του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην κοινότητα Ντμέιρ, κοντά στην πρωτεύουσα.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι η πόλη Χομς βρίσκεται σε αναβρασμό καθώς διαδηλωτές συνέρευσαν αργά το απόγευμα στο κέντρο της, διαμαρτυρόμενοι για την «καταστολή» από το καθεστώς. Σφοδρά πυρά ακούγονταν από τη συνοικία αλ-Κουσούρ ενώ «έχουν αναπτυχθεί πολλοί άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας».

Ads

Διαδηλώσεις έγιναν σήμερα σε πολλές πόλεις και χωριά της Συρίας, με σύνθημα «Όχι στο διάλογο» με το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ.