Επτά Σύροι στρατιώτες και ένας αξιωματικός σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια δύο επιθέσεων που έλαβαν χώρα στην πόλη Χομς, ένα από τα κέντρα των διαδηλώσεων, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Ads

H Δαμασκός ισχυρίζεται πως υπεύθυνες για τις επιθέσεις είναι «ομάδες τρομοκρατών» -όπως αποκαλεί τον εξεγερμένο λαό της Συρίας.

Αχμαντινετζάντ: Καλεί τη Συρία να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, κάλεσε σήμερα, Πέμπτη, την κυβέρνηση της Συρίας να αποδεχθεί και να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που ζητεί ο λαός της χώρας, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ISNA.

«Η κυβέρνηση της Συρίας και ο λαός της πρέπει να είναι προσεκτικοί και να εφαρμόσουν μόνοι τους τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο πρόεδρος του Ιράν. «Καλούμε τις χώρες της περιφέρειας να αναγνωρίσουν τη βούληση των λαών τους για ελευθερία και δικαιοσύνη.», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Ads

Το Ιράν έχει ταχθεί υπέρ των διαδηλωτών στην διάρκεια της λεγόμενης Αραβικής Άνοιξης, θεωρώντας ότι η φωνή των λαών «απηχεί την ισλαμική αφύπνιση» και πρέπει να ακουστεί.

Μέχρι σήμερα ο Αχμαντινετζάντ δεν είχε τοποθετηθεί, ούτε είχε κάνει κάποια δήλωσε σχετική με την εξέγερση στη Συρία, που θεωρείται σημαντική χώρα-σύμμαχος της Τεχεράνης.

Ο Αχμαντινετζάντ απευθυνόμενος στους σύρους διαδηλωτές, επεσήμανε ότι «Οι δυτικοί δεν θα φέρουν σε κανέναν ευημερία, επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους και να σώσουν το σιωνιστικό καθεστώς». Λίγο πριν, ο Αχμαντινετζάντ είχε τονίσει ότι συνεχίζει την προσπάθεια να «ξεριζώσει το σιωνιστικό καθεστώς».