Ακόμα ένα αεροπορικό δυστύχημα έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα αεροπορικών δυστυχημάτων που έχουν σημειωθεί την τελευταία χρονιά. Συνολικά 103 άνθρωποι, εκ των οποίων 92 επιβάτες και 11 μέλη του πληρώματος, σκοτώθηκαν σήμερα όταν αεροσκάφος προερχόμενο από τη Νότια Αφρική συνετρίβη κατά την προσγείωση του, στο αεροδρόμιο της λιβυκής πρωτεύουσας. Από τους επιβάτες επέζησε ένα οχτάχρονο αγόρι, ολλανδικής καταγωγής, σύμφωνα με αξιωματούχο ασφαλείας του αεροδρομίου.

Ads

Το δυστύχημα έλαβε χώρα στις 07:00 ώρα Ελλάδας και σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας του αεροδρομίου το αεροσκάφος “εξερράγη κατά την προσγείωση και έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά“. Το Airbus 330 ανήκει στην λιβυκή αεροπορική εταιρεία Al Afriqiyah και είχε απογειωθεί από το Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής.

Σε ανακοίνωσή της, στην επίσημη ιστοσελίδα της, η αεροπορική εταιρεία δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για τον αριθμό των θυμάτων και αναφέρει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης.

Το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ωστόσο ότι ανάμεσα στους επιβάτες ήταν και 62 Ολλανδοί, οι 61 από τους οποίους σκοτώθηκαν. Όπως επιβεβαίωσε το υπουργείο το παιδί που επέζησε του δυστυχήματος είναι ολλανδικής καταγωγής, ενώ ο υπουργός Μεταφορών της Λιβύης δήλωσε ότι το αγοράκι είναι σε καλή κατάσταση και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Τρίπολης.

Ads

Το μικρό αγοράκι έχει υποστεί κατάγματα και χειρουργείται, όπως δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Οζλέμ Κάνελ, εκπρόσωπος του ολλανδικού υπουργείου Εξωτερικών, διευκρινίζοντας ότι η σοβαρότητα των τραυμάτων του μικρού δεν έχει γίνει προς το παρόν γνωστή.