Η πακιστανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα τον πρώην πρόεδρο Περβέζ Μουσάραφ στο σπίτι του στα περίχωρα του Ισλαμαμπάντ και τον οδήγησε στο δικαστήριο σε σχέση με την κατηγορία της προδοσίας κατά τη διάρκεια της θητείας του, ανακοίνωσαν οι δικηγόροι του και μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος να επιστρέψει στο σπίτι του.

Ads

Στα πλάνα που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα εμφανίζεται ο Μουσάραφ συνοδευόμενος από ένστολους αστυνομικούς σε δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ. Δικαστής εξέδωσε ένταλμα σύλληψης χθες Πέμπτη εις βάρος του πρώην επικεφαλής του στρατού.
 
Ο Καμάρ Αφζάλ, δικηγόρος του Μουσάραφ, δήλωσε ότι ο πρώην πρόεδρος παρουσιάστηκε οικειοθελώς στο δικαστήριο.
 
Ο ίδιος είπε ότι ζήτησε από το δικαστήριο να καλέσει την αστυνομία να θέσει τον Μουσάραφ σε κατ΄οίκον περιορισμό παρά να τον προφυλακίσει. Ύστερα από τη σύντομη ακροαματική διαδικασία, ο Μουσάραφ επέστρεψε στο σπίτι του, είπε ο δικηγόρος του.
 
«Σήμερα το πρωί, ο πρώην πρόεδρος Περβέζ Μουσάραφ εμφανίστηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών», δήλωσε στο Ρόιτερς ο Αφζάλ, ο οποίος συνόδευσε τον Μουσάραφ στο δικαστήριο.
 
Ένας άλλος δικηγόρος του Μουσάραφ, ο Αχμάντ Ράζα Κασούρι, δήλωσε στο Ρόιτερς ότι η νομική του ομάδα θα ασκήσει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο σε μία προσπάθεια να ανατρέψει το ένταλμα σύλληψης αργότερα εντός της ημέρας.
 
«Αυτή τη στιγμή κατευθύνομαι προς το Ανώτατο Δικαστήριο για να καταθέσω έφεση κατά του εντάλματος σύλληψης», είπε ο Κασούρι.

Ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος του Πακιστάν δήλωσε σήμερα ότι θα υπερασπιστεί τον εαυτό του κατά των κατηγοριών που τού αποδίδονται. «Αυτές οι κατηγορίες είναι πολιτικά υποκινούμενες και θα τις αντικρούσω στο δικαστήριο, όπου στο τέλος θα λάμψει η αλήθεια», αναφέρει ο Μουσάραφ σε ανακοίνωσή του που ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook.
 
«Σήμερα έδωσα τέλος στη μαζική παραπλάνηση και στη φρενίτιδα των μίντια που προέκυψε μετά την χωρίς ένταλμα κίνηση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισλαμαμπάντ», ανέφερε ο Μουσάραφ.
 
Ο Μουσάραφ, πρώην επικεφαλής του στρατού ο οποίος κυβέρνησε το Πακιστάν από το 1999 ως το 2008, επέστρεψε στη χώρα τον περασμένο μήνα ύστερα από σχεδόν τέσσερα χρόνια που ήταν αυτοεξόριστος ελπίζοντας να είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές τον επόμενο μήνα.
 
Η υποψηφιότητά του, ωστόσο, δεν έγινε δεκτή από τους αξιωματούχους των εκλογικών αρχών.