Ο ριζοσπάστης ισλαμιστής ιερωμένος Ομάρ Μπάκρι, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη από λιβανέζικο στρατιωτικό δικαστήριο για προτροπή σε φόνο, συνελήφθη σήμερα στην Τρίπολη, στο βόρειο Λίβανο.

Ads

«Συνελήφθη από μια περίπολο των υπηρεσιών πληροφοριών των Δυνάμεων Εσωτερικής Ασφαλείας του Λιβάνου στο σπίτι του στην Τρίπολη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ η μεταφορά του στη Βηρυτό βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Ομάρ Μπάκρι, που δικάστηκε ερήμην, και περίπου σαράντα Λιβανέζοι, Παλαιστίνιοι και Σαουδάραβες που επίσης διώκονται, καταδικάστηκαν την Πέμπτη από στρατιωτικό δικαστήριο για “προτροπή σε φόνο” μετά από δίκη που διήρκεσε τρία χρόνια.

Ο ιερωμένος που κατάγεται από τη Συρία χαρακτήρισε «υπέροχους 19» τους βομβιστές αυτοκτονίας της 11ης Σεπτεμβρίου, αντιμετωπίζει από το 2005 απαγόρευση παραμονής στην Βρετανία, όπου έζησε και δίδαξε για είκοσι χρόνια.

Ads

«Δεν θα παρουσιαστώ σε κανένα δικαστήριο. Δεν πιστεύω στο νόμο ούτε στη Μεγάλη Βρετανία ούτε στο Λίβανο», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πριν το τέλος της δίκης, εκδηλώνοντας τη διάθεσή του να ασκήσει έφεση.