Αντιμέτωποι ήρθαν στη Νάπολη αστυνομία και κάτοικοι, με τους τελευταίους να αντιτίθενται στην απόθεση κι άλλων απορριμμάτων στη χωματερή της περιοχής τους και κυρίως στο άνοιγμα μιας δεύτερης που θα έχει πολύ μεγάλη χωρητικότητα.

Ads

Στο Μποσκορεάλε, που βρίσκεται 25 χιλιόμετρα νότια της Νάπολης, διαδηλωτές έσπασαν σήμερα το πρωί τις βιτρίνες καταστημάτων.

Μετά τα περιστατικά αυτά, ο δήμαρχος του Μποσκορεάλε Τζενάρο Λαντζέλα, μέλος του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PDL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ανακοίνωσε την παραίτησή του. «Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα όχι μόνο για τη δημόσια υγεία, αλλά και για τη δημόσια τάξη. Ανησυχώ πολύ γι’ αυτό που συμβαίνει σε αυτή την περιοχή», δήλωσε.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, βίαια επεισόδια σημειώθηκαν επίσης στο Τερτσίνιο, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από τη Νάπολη. Από τις συγκρούσεις αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών, 2 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ads

Οι εκκλήσεις που απηύθυναν για ηρεμία οι διοργανωτές της διαδήλωσης δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Ο πρόεδρος της επαρχίας της Νάπολης, Λουίτζι Τσέζαρο εξέφρασε «μεγάλη ανησυχία» και ζήτησε «απ’ όλο τον κόσμο, από τους διαδηλωτές ως τις δυνάμεις της τάξης, να αποφεύγουν τις βίαιες συγκρούσεις».

Οι κάτοικοι του Τερτσίνιο διαδηλώνουν εδώ και πολλές ημέρες σχεδόν καθημερινά για να εμποδίσουν την απόθεση απορριμμάτων στην τοπική χωματερή, η οποία έχει ήδη φτάσει στα όρια του κορεσμού, σύμφωνα με τους κατοίκους. Οι τελευταίοι αντιτίθενται επίσης σφόδρα στο άνοιγμα μιας δεύτερης χωματερής στην περιοχή, η οποία θα είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, καθώς θα μπορεί να χωρέσει τρία εκατομμύρια τόνους σκουπιδιών.