Συνολικά 62 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το ναυάγιο οχηματαγωγού πλοίου κοντά στις ακτές της ανατολικής Ινδίας το περασμένο Σάββατο. Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, οι δύτες εξακολουθούν να αναζητούν αγνοούμενους.

Ads

Το πλοίο, το οποίο μετέφερε σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις περίπου 200 επιβάτες, κυρίως μουσουλμάνους προσκυνητές, διέπλεε τον ποταμό Μουριγκάνγκα, 120 χιλιόμετρα νότια της Καλκούτας, της πρωτεύουσας του κρατιδίου της ανατολικής Βεγγάλης, όταν προσέκρουσε σε ξέρα.

Ακόμα σαράντα δύο πτώματα έχουν βρεθεί από την Κυριακή το απόγευμα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 62, όπως μετέδωσε το πρακτορείο PTI. Νωρίτερα σήμερα οι αρχές έκαναν λόγο για 41 νεκρούς.

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι κατόρθωσαν είτε να βγουν κολυμπώντας στην ακτή, είτε διεσώθησαν από ντόπιους αλιείς και μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στα τοπικά νοσοκομεία.

Ads

Η αστυνομία δήλωσε ότι ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων δεν μπορεί να διευκρινιστεί, όμως οι επιζήσαντες εκτιμάται ότι ξεπερνούν τους 150. Το πλοίο είχε χωρητικότητα 60 ατόμων.

Δύτες του πολεμικού ναυτικού και μέλη της ακτοφυλακής καθώς και 40μελής ομάδα της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών δραστηριοποιούνται στην περιοχή του ναυαγίου από νωρίς το πρωί.