Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας εναντίον πορείας σιιτών την Παρασκευή στην Κουέτα του νοτιοδυτικού Πακιστάν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της αστυνομίας. Οι τραυματίες φτάνουν τους 197.

Ads

Καμικάζι ανατινάχτηκε στο κέντρο συγκέντρωσης σιιτών. Οι σιίτες αποτελούν το 20% των 170 εκατομμυρίων κατοίκων του Πακιστάν, το 80% είναι σουνίτες.

Στο μεταξύ, η αστυνομία έχει σημάνει κατάσταση συναγερμού σήμερα στην πόλη πριν τις κηδείες των θυμάτων. «Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα» διευκρίνισε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Η πόλη έχει παραλύσει, όπως μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου, μετά την απόφαση των εμπόρων να απεργήσουν. «Οι δρόμοι είναι έρημοι και οι δυνάμεις ασφαλείας περιπολούν παντού» τόνισε η ίδια πηγή.

Ads

Επίσης χθες Παρασκευή, στο Μαρντάν, μικρή πόλη στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ένας άντρας ανατινάχτηκε με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν τέσσερις.

Περισσότεροι από 3.600 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία τρία χρόνια στο Πακιστάν σε 400 επιθέσεις–οι πιο πολλές αυτοκτονίας.