Ενώπιον του Κακουργιοδικείου θα βρεθούν οι τέσσερις κατηγορούμενοι για το φόνο του Άντη Χατζηκωστή, Διευθύνοντος Συμβούλου του εκδοτικού και δημοσιογραφικού οργανισμού ΔΙΑΣ. Η νέα δίκη αναμένεται να ξεκινήσει στις 25 Οκτωβρίου.

Ads

Η δίκη που βρισκόταν σε εξέλιξη με κατηγορούμενους τους Έλενα Σκορδέλη, Τάσο Κρασοπούλη και Ανδρέα Γρηγορίου ανεστάλη με αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα, μετά τη σύλληψη του Γρηγόρη Ξενοφώντος, που φέρεται ως ο εκτελεστής του Άντη Χατζηκωστή.

Ο Ξενοφώντος είχε διαφύγει από την Κύπρο λίγες ημέρες μετά το φόνο στις 11 του περασμένου Ιανουαρίου και μεταφέρθηκε μόλις πρόσφατα στην Κύπρο από τη Μολδαβία, όπου είχε καταφύγει.

Ο Γενικός Εισαγγελέας καταχώρησε σήμερα νέο κατηγορητήριο, στο οποίο προστέθηκε το όνομα του Γρηγόρη Ξενοφώντος, ο οποίος φέρεται ως ο άνθρωπος που πυροβόλησε δύο φορές τον Αντη Χατζηκωστή έξω από το σπίτι του.

Ads

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο και τη μαρτυρία της Αστυνομίας, το φόνο του Χατζηκωστή διέταξε και χρηματοδότησε η Ελενα Σκορδέλη, γιατί το θύμα την είχε απολύσει από τη θέση της ως παρουσιάστριας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ.

Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων έφεραν ένσταση στη συνέχιση της κράτησής τους και το δικαστήριο θα εκδώσει αύριο την απόφασή του στο αίτημα για απόλυσή τους.