Τίποτα δεν συνηγορεί στο ενδεχόμενο να επηρεαστεί η Ισπανία από την κατάσταση που επικρατεί στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία διαβεβαίωσε σήμερα η Ισπανίδα υπουργός Οικονομίας Έλενα Σαλγάδο.

Ads

Η κ. Σαλγάδο μιλώντας σε δημοσιογράφους στο κοινοβούλιο -όπου συζητείται σήμερα ο προϋπολογισμός της σοσιαλιστικής κυβέρνησης για το 2011- δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να συγκρίνεται με την Ισπανία η κατάσταση αυτών των δύο χωρών, η χρηματοπιστωτική κατάσταση των οποίων ανησυχεί την Ε.Ε.

Η υπουργός δήλωσε ότι οι αριθμοί για την εκτέλεση του προϋπολογισμού δείχνουν ότι η Ισπανία εκπληρώνει τους όρους για το έλλειμμα, ότι ο προϋπολογισμός για το 2011 θα εγκριθεί και ότι τα εισοδήματα και η οικονομία της χώρας αποκαθίστανται, αν και με ρυθμό πιο αργό από τον επιθυμητό.

Σε ερώτηση τέλος αναφορικά με σημερινές πληροφορίες του ισπανικού Τύπου ότι οι Βρυξέλλες ζήτησαν από τον Ισπανό πρωθυπουργό να προχωρήσει σε περισσότερες μεταρρυθμίσεις ώστε να διαφοροποιηθεί η Ισπανία από την Ιρλανδία και την Πορτογαλία η υπουργός απάντησε ότι δεν έχει σχετική πληροφόρηση.

Ads