Το θάνατο 8 στρατιωτών προκάλεσε σημερινή επίθεση με ρουκέτες εναντίον του φυλακίου τους στη νότια Υεμένη, ανακοίνωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας. ΤΗν ευθύνη για την επίθεση στο σημείο ελέγχου στη Ζινζίμπαρ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Αμπιάν ανέλαβε η αλ Κάιντα.

Ads

Αρκετοί αστυνομικοί, στρατιώτες και αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών της Υεμένης έχουν σκοτωθεί τους τελευταίους μήνες στο νότο της χώρας, όπου επιχειρεί η οργάνωση Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQPA), η οποία σχηματίστηκε ύστερα από την ένωση τον Ιανουάριο του 2009 της σαουδαραβικής και της υεμενίτικης πτέρυγας του τρομοκρατικού δικτύου.

Οι στρατιώτες «δέχτηκαν επίθεση τη στιγμή της διακοπής της νηστείας του Ραμαζανιού από τέσσερις ενόπλους που έκαναν χρήση ρουκετών και πυροβόλων στην επαρχία Αμπιάν» δήλωσε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Επτά στρατιώτες σκοτώθηκαν επί τόπου. Ο όγδοος, που διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, υπέκυψε στα τραύματά του, διευκρίνισε.

Ads

Στη Σαναά οι αρχές συνέλαβαν τρία μέλη της Αλ Κάιντα που προετοίμαζαν επιθέσεις. Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί σε μείζονος σημασίας εγκαταστάσεις και κυβερνητικά κτίρια κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων για την πάταξη των εξτρεμιστών, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Η αμερικανική πρεσβεία ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα στην ιστοσελίδα της ότι αναστέλλει όλες τις μετακινήσεις του προσωπικού της εκτός της πρωτεύουσας λόγω «των συνεχιζόμενων απειλών από την Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο και των οργανώσεων με τις οποίες έχει διασυνδέσεις».