Δεν υπήρξαν θύματα από τη ρουκέτα που εκτοξεύθηκε σήμερα από την Λωρίδα της Γάζας κατά του νοτίου Ισραήλ, δύο ημέρες μετά από την έναρξη των άμεσων συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων.

Ads

«Η ρουκέτα εκτοξεύθηκε το πρωί από την Λωρίδα της Γάζας κατά του δυτικού τομέα της ερήμου Νεγκέβ και δεν υπήρξαν τραυματισμοί» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η ρουκέτα έπεσε σε μη κατοικημένη περιοχή με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν υλικές ζημιές.

«Αυτήν την εβδομάδα υπήρξαν δεκάδες προειδοποιήσεις για απόπειρες βομβιστικών επιθέσεων στο Ισραήλ και στην Δυτική Όχθη» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας του Ισραήλ, Γιτζάκ Αχαρόνοβιτς, σύμφωνα με το στρατιωτικό ραδιόφωνο.

Ads

Παράλληλα, η αστυνομία στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία διοικείται από τη Χαμάς συνέλαβε σήμερα τον επικεφαλής των παλαιστινιακών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης Μουαουίγια Χασανέιν. Ο Μουαουίγια συνελήφθη στην κατοικία του από όπου κατασχέθηκε εξοπλισμός πληροφορικής που του ανήκει, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αδελφός του Αμπντέλ Χαλίμ Χασανέιν, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει τους λόγους αυτής της σύλληψης.