Οι μεταρρυθμίσεις που προωθούν στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία θα ενισχύσουν το ευρώ υποστηρίζει με σημερινό άρθρο του σε εφημερίδα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ads

Σύμφωνα με το άρθρο, που δημοσιεύθηκε στην γερμανική οικονομική εφημερία Handelsblatt, οι αγορές αποτιμούν θετικότερα το ευρώ τις τελευταίες εβδομάδες ενώ οι παράγοντες της αγοράς παίρνουν πλέον στα σοβαρά το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα επιτρέψουν τη διάλυση του ευρώ.

Όπως υποστηρίζει ο Κλάους Ρέγκλινγκ, είναι απαραίτητη η επιστροφή στο όραμα των ιδρυτών του ευρώ με τις χώρες που διαθέτουν αποτελεσματική οικονομική και κοινωνική πολιτική να χαράξουν την κατεύθυνση στη Νομισματική Ένωση. «Αν αυτό οδηγήσει σε μεταρρυθμίσεις διαρκείας σε εθνικό επίπεδο, όπως στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, τότε τόσο το ευρώ όσο και η ευρωζώνη θα βγει ενισχυμένο από την κρίση» αναφέρει στο άρθρο το ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας