Προβλήματα έχουν προκληθεί και στα αεροδρόμια, στο σιδηροδρομικό δίκτυο και στις οδικές μετακινήσεις στις ΗΠΑ εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων. Περισσότερες από 1.400 πτήσεις έχουν ακυρωθεί.

Ads

Στη Νέα Υόρκη τα αεροδρόμια έχουν κλείσει, ενώ πτήσεις ακυρώνονται στα αεροδρόμια στην Ουάσινγκτον, τη Βαλτιμόρη και το Σικάγο. Προβλήματα σημειώνονται και στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Η κακοκαιρία έπληξε την Αλαμπάμα, το Τενεσί και την Τζόρζια, καθώς και στη Βόρεια και Νότια Καρολίνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το χιόνι στην Ατλάντα ξεπέρασε τα δέκα εκατοστά, ενώ η συγκεκριμένη πολιτεία είχε να δει χιόνια τα Χριστούγεννα εδώ και 128 χρόνια.

Για την επέλαση του χιονιά προετοιμάζονται και οι καναδικές επαρχίες στην ακτογραμμή του Ατλαντικού, ιδιαίτερα αυτές του Νέου Μπρούνσγουϊκ και της Νέας Σκωτίας, καθώς η κακοκαιρία μετατοπίζεται από τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ προς το βορρά.

Ads

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος προβλέπουν για τις περιοχές αυτές χιονοπτώσεις που αναμένεται να φθάσουν τα 20 με 40 εκατοστά στο επόμενο 24ωρο, καθώς και ραγδαίες βροχοπτώσεις στις ακτές. Οι βροχοπτώσεις ενδέχεται να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους, που κατά περιπτώσεις θα φθάνουν τα 60 με 70 χλμ/ώρα στη Νέα Σκωτία και το Νέο Μπρούνσγουϊκ και με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, έως τα 150 χλμ/ ώρα στην Τέρρα Νόβα και στο Λαμπραντόρ.

Η Air Canada ανακοίνωσε πως υπάρχει ενδεχόμενο να ακυρωθούν, ή να καθυστερήσουν πολλά αεροπορικά δρομολόγια προς τις ατλαντικές περιοχές της χώρας.

Βρετανία: Πρόστιμα για τα αεροδρόμια;

Για νόμο που θα προβλέπει βαριά πρόστιμα για τα αεροδρόμια μετά το χάος στο Χίθροου κάνει λόγο δημοσίευμα των Sunday Times, το οποίο επικαλείται τον Βρετανό υπουργό Μεταφορών Φίλιπ Χάμοντ. Ο υπουργός επισήμανε πως είναι απαράδεκτο να μην επιβληθούν κυρώσεις στην BΑΑ, την εταιρία που διαχειρίζεται το Χίθροου όπου παγιδεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες ταξιδιώτες εξαιτίας του χιονιού και του ψύχους.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CΑΑ) κανένα πρόστιμο δεν μπορεί να επιβληθεί στο Χίθροου. Η ΒΑΑ ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ότι διεξάγεται έρευνα σε βάθος για την αναστάτωση που προκλήθηκε από το χιόνι.