Εκατοντάδες πτήσεις από τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, της Φιλαδέλφειας και της Βοστόνης ακυρώθηκαν εξαιτίας της χιονοθύελλας που μαίνεται για δεύτερη ημέρα στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ. Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε και σε νοτιοαμερικανικές περιοχής και μάλιστα στις κατά παράδοση ηλιόλουστες πολιτείες της χώρας.

Ads

Η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία, ανακοίνωσε ότι το χιόνι έφτασε τα 63,5 εκατοστά στο ανατολικό Νιου Τζέρσι, στη Νέα Υόρκη και στο δυτικό Λονγκ Αϊλαντ. Όσον αφορά στο Σέντραλ Πάρκ στην καρδιά της Νέας Υόρκης το χιόνι έφτασε τα 50 εκατοστά.

Τα αεροδρόμια στην περιοχή της Νέας Υόρκης συμπεριλαμβανομένου και του JFK έκλεισαν το βράδυ της Κυριακής και αναμένεται να ανοίξουν στις 4 το απόγευμα της Δευτέρας, τοπική ώρα, 11 το βράδυ ώρα Ελλάδας. Τουλάχιστον 3.000 πτήσεις στην περιοχή ακυρώθηκαν και διακόπηκε η σιδηροδρομική σύνδεση ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και τη Βοστόνη. Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί και τα λεωφορεία μεταξύ Νέας Υόρκης και Νιού Τζέρσει.

Έξι Πολιτείες, ανάμεσά τους το Μέιν και η Μασαχουσέτη, έχουν κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ads

Οι αρχές, αρμόδιες για την οδική ασφάλεια, προειδοποίησαν τους οδηγούς να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. Η κίνηση στις οδικές αρτηρίες της περιοχής γίνεται με αργούς ρυθμούς αν και οι γέφυρες και οι σήραγγες στη Νέα Υορκη και τα προάστια της παραμένουν ανοικτές.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλουμπεργκ, οι αρχές της πόλης ήταν προετοιμασμένες για την κακοκαιρία.

Ανεμοθύελλες σημειώθηκαν στην Αλαμπάμα , στο Τενεσί και την Τζόρζια καθώς και στη Βόρεια και Νότια Καρολίνα.

Προβλήματα και στον Καναδά

Προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία καθώς και διακοπές ρεύματος προκάλεσε η χιονοθύελλα που πλήττει και τον Καναδά. Ακυρώσεις πτήσεων σημειώθηκαν στα αεροδρόμια του Φρέντερικτον και του Μόνκτον στο Νέο Μπρούνσγουϊκ. Περίπου 40.000 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα στο Νέο Μπρούνσγουϊκ και τη Νέα Σκωτία.