Στους στόχους των ανταρτών, περιλαμβανόταν το γραφείο του κυβερνήτη, το κτίριο της αστυνομίας και εκλογικά γραφεία, σύμφωνα με τον Μουτζάχιντ. Προεδρικές και επαρχιακές εκλογές θα διεξαχθούν στις 20 Αυγούστου στο Αφγανιστάν.

Ads

Ανεπίσημες πληροφορίες της αστυνομίας από το Πουλ-ι-Αλάμ αναφέρουν πως τουλάχιστον τρεις από τους καμικάζι βομβιστές έχουν σκοτωθεί και δύο συλληφθεί.

Μια μάχη εξακολουθούσε να μαίνεται αργά σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα) στο Πουλ-ι-Αλάμ. Κάτοικοι είπαν ότι έβλεπαν να υπερίπτανται αμερικανικά ελικόπτερα Απάτσι.

Ο Αμπντούλ-Ραχίμ, ένας εργαζόμενος σε οργάνωση αρωγής στο Πουλ-ι-Αλάμ, δήλωσε πως πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν και πως υπάρχουν 26 τραυματίες. Προσέθεσε ότι τουλάχιστον τρεις από τους καμικάζι Ταλιμπάν ήταν ντυμένοι με μπούρκα, το φόρεμα που φορούν μερικές Αφγανές και καλύπτει το σώμα από κορυφής μέχρις ονύχων.

Ads

Ο ιδιωτικός αφγανικός τηλεοπτικός σταθμός Tolo μετέδωσε ότι οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας συγκρούονται εδώ και αρκετές ώρες με τους αντάρτες. Σύμφωνα με τον Tolo, οι Ταλιμπάν εκτόξευσαν έξι ρουκέτες εναντίον κυβερνητικών κτιρίων.