Το θάνατο 13 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, προκάλεσαν τρεις πύραυλοι αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην περιοχή των φυλών στο Πακιστάν, κοντά στη μεθόριο με το Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν στελέχη των μυστικών υπηρεσιών.

Ads

Η αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε στην κοινότητα Ντάργκα Μάντι στο Βόρειο Ουαζιριστάν, που αποτελεί γνωστό ορμητήριο για τους αντάρτες των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με στέλεχος των πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών, που δεν θέλησε να κατονομασθεί, οι πύραυλοι εβλήθησαν από αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος και κατέστρεψαν ένα πλινθόκτιστο συγκρότημα κατοικιών.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συλλέξαμε, τέσσερις άνδρες, πέντε γυναίκες και τέσσερα παιδιά έχασαν τη ζωή τους κατά την επίθεση. Οι ταυτότητες των νεκρών δεν έγιναν ακόμη γνωστές» πρόσθεσε.

Ads

Έτερη ανάλογη πηγή, που επίσης δεν κατονομάζεται, τόνισε πως το συγκρότημα ανήκε σε μαχητή των Ταλιμπάν που σχετίζεται με τον Αφγανό πολέμαρχο Τζαλαλουντίν Χακάνι. Πάντως δεν είναι σαφές ποιος ήταν ο στόχος του αεροσκάφους.

Το δίκτυο του Χακάνι, που αποτελεί τμήμα της αντίστασης των Ταλιμπάν, θεωρείται πως βρίσκεται πίσω από δεκάδες επιθέσεις κατά της διεθνούς δύναμης ασφάλειας στο Αφγανιστάν.