Τους 1.239 φτάνουν οι νεκροί από τις κατολισθήσεις στην επαρχία Γκανσού στη βορειοδυτική Κίνα, ενώ 505 είναι οι αγνοούμενοι, σύμφωνα με νέο απολογισμό που μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα. Συνολικά 305 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν υλικές ζημίες ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ads

Η σημερινή ημέρα έχει ανακηρυχθεί ημέρα πένθους για τα θύματα των κατολισθήσεων στην πόλη Ζουτσού, της επαρχίας Γκανσού.

Εν τω μεταξύ, δύο νέες κατολισθήσεις σημειώθηκαν στη νοτιο-δυτική Κίνα και 32 άνθρωποι αγνοούνται σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης. Οι νέες κατολισθήσεις κατέστρεψαν τα κτίρια νοσοκομείου στην περιοχή Βεντσουάν, επίκεντρο του σεισμού που προκάλεσε τον θάνατο 87.000 ανθρώπων τον Μάιο 2008 στην επαρχία Σιτσουάν.

Οι αρμόδιες αρχές εκτιμούν ότι οι βροχοπτώσεις θα συνεχισθούν σήμερα στις επαρχίες Σιτσουάν και Γκανσού, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για τις βορειο-ανατολικές επαρχίες, όπου θα επαναληφθούν οι βροχοπτώσεις έπειτα από ανάπαυλα πολλών ημερών.

Ads