Ένας πρώην υπουργός Εσωτερικών της ουκρανικής κυβέρνηση, ο Γιούρι Κραφτσένκο, ο οποίος αυτοκτόνησε υπό μυστηριώδεις συνθήκες, είχε δώσει εντολή για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Georgy Gongadze το 2000, ανακοίνωσε σήμερα η γενική εισαγγελία της Ουκρανίας.

Ads

Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο πρώην επικεφαλής του τμήματος εξωτερικής επιτήρησης Oleksiy Pukach, είχε λάβει την εντολή δολοφονίας του δημοσιογράφου Georgy Gongadze από τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας, Yuriy Kravchenko, γράφει σήμερα η διαδικτυακή εφημερίδα Ukrayinska Pravda.

Ο δημοσιογράφος βρέθηκε αποκεφαλισμένος τον Νοέμβριο του 2000 σε ένα δάσος έξω από το Κίεβο. Κίνητρο της δολοφονίας του ήταν το να «σταματήσει τη δημοσιογραφική του δραστηριότητα», δηλώθηκε στην εισαγγελία. Για τη δολοφονία του το 2008 τρία άτομα καταδικάστηκαν σε 12ετή κάθειρξη.

Ο Pukach συνελήφθη το 2009 και του έχουν απαγγελθεί πλήθος κατηγορίες μεταξύ των οποίων και η κατάχρηση εξουσίας, ανθρωποκτονίας από πρόθεσης κλπ. Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι πίσω από τον υπουργό που ενοχλήθηκαν από τις δραστηριότητες του δημοσιογράφου δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.

Ads

*Στη φωτογραφία ο δημοσιογράφος με την οικογένειά του