Την αποστολή νέων δυνάμεων και την παράταση της αποστολής στο Αφγανιστάν ενέκριναν τα κοινοβούλια της Ολλανδίας και Γερμανίας, αντίστοιχα.

Ads

Ειδικότερα, το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την παράταση της αποστολής των ένοπλων δυνάμεων της χώρας στο Αφγανιστάν για έναν ακόμα χρόνο, ως το Φεβρουάριο του 2012.Την παράταση της αποστολής των στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν στήριξαν και οι περισσότεροι κοινοβουλευτικοί των Σοσιαλδημοκρατών. Η πρόταση εγκρίθηκε με 419 ψήφους υπέρ έναντι 116 κατά. Το κόμμα Αριστερά (Die Linke) καταψήφισε την πρόταση, ενώ υπήρξαν 43 αποχές. Οι περισσότεροι βουλευτές των Πρασίνων απείχαν.

Στην Ολλανδία, η κυβέρνηση απέσπασε την έγκριση της Βουλής για την αποστολή δύναμης του ολλανδικού στρατού και της ολλανδικής αστυνομίας στο Αφγανιστάν, σε εκπαιδευτικό ρόλο. Η δύναμη θα αποτελείται από 545 άνδρες και γυναίκες και θα είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα τον Μάιο. Την κυβερνητική πρόταση ενέκριναν και τρία μικρά ολλανδικά κόμματα της αντιπολίτευσης (Πράσινοι, Χριστιανική Ένωση, Δημοκράτες 66).

Σημειώνεται ότι και στις δύο χώρες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειοψηφία του κόσμου αντιτίθεται στην αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

Ads