Τρεις έφηβοι έχασαν τη ζωή τους σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης ομοφυλόφιλων, ο ιδιοκτήτης του οποίου υποσχόταν στους γονείς πως θα «μετατρέψει τα αγόρια σε άνδρες». Το κέντρο δεν ήταν αποκλειστικά για ομοφυλόφιλους, όμως όπως τονίζουν ακτιβιστές και τα τρία θύματα χαρακτηρίζονται σε σχετικές αναφορές ως «ομοφυλόφιλοι και θηλυπρεπείς». 

Ads

 
Στη φωτογραφία, που έχει τραβηχτεί τον Απρίλιο του 2011 και δημοσιεύεται στο Gaystarnews, παρουσιάζεται ο 15χρονος Raymond Buys, που αδύναμος δίνει μάχη με τη ζωή του. Πριν από περίπου δέκα εβδομάδες οι γονείς του τον είχαν στο στείλει στο Echo Wild Game Rangers, ένα «κέντρο εκπαίδευσης» στη Νότια Αφρική.
 
imageΌπως καταγγέλλεται, ο Raymond Buys υποσιτισμένος και αφυδατωμένος, με σπασμένο χέρι σε δύο σημεία και πληγές σε όλο του το σώμα, νοσηλεύτηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας για τέσσερις εβδομάδες έως ότου τελικά υπέκυψε στα τραύματά του.
 
Ο υπεύθυνος «εκπαίδευσης» του κέντρου Alex De Koker (49) και ο υπάλληλος Michael Erasmus (20) κατηγορούνται για φόνο και κακοποίηση παιδιών. Ο Alex De Koker, όπως αναφέρει η Daily Telegraph, φέρεται να είναι μέλος της δολοφονικής ρατσιστικής ομάδας Iron Guards Eugene Terreblanche.
 
Ο Raymond Buys, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι ο τρίτος έφηβος που χάνει τη ζωή του από το 2006 κατά τη διάρκεια της «εκπαίδευσης για άνδρες». «Έστειλα το γιο μου εκεί για να γίνει καλύτερος άνθρωπος, να έχει ένα καλύτερο μέλλον», δήλωσε η μητέρα του Wilma Buys στην Daily Telegraph. «Πίστεψα τον Alex De Koker», αναφέρει.
 
Όπως είπε η μητέρα του, ο Raymond είχε διαγνωστεί με υπερκινητικότητα. Κάποιος φίλος της πρότεινε το κέντρο και όταν συνάντησε τον Alex De Koker της είπε πως θα μπορούσε να βοηθήσει το γιο της. Τελικά ο Raymond Buys πήγε στο κέντρο στις 12 Ιανουαρίου του 2011. Η επικοινωνία με τη μητέρα του ήταν σπάνια, ενώ ο De Koker υποστήριξε πως ο Raymond Buys αυτοτραυματιζόταν.
 
«Τον ρώτησαν γιατί το έκανε αυτό στον εαυτό του», ανέφερε η μητέρα του Raymond και συνέχισε: «Μου είχε απαντήσει πως δεν το κάνει μόνος του».
 
Στις 23 Μαρτίου ο Alex De Koker επικοινώνησε μαζί της για να την ενημερώσει πως ο γιος της νοσηλεύεται σε νοσοκομείο για εξετάσεις. Όταν έφτασε τον βρήκε νεκρό.
 
Το 2007 ο 25χρονος Erich Calitz έχασε τη ζωή του από «σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο», ενώ το ίδιο έτος ο 19χρονος Nicholas van der Walt πέθανε στο ίδιο στρατόπεδο, το οποίο λειτουργεί στη βορειοδυτική επαρχία Swartruggens. Ο θάνατος του Nicholas van der Walt προήλθε σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή από καρδιακή προσβολή.
 
Σύμφωνα με την αδελφή του Erich Calitz είχε ζητήσει να φύγει από το στρατόπεδο ωστόσο ο Alex De Koker του είπε πως «δεν είναι ομοφυλόφιλος και πως θα του βγάλει τον άντρα από μέσα του». Ο Koker αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή το 2009 για την υπόθεση του Erich Calitz ενώ απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για το θάνατο του Nicholas van der Walt.
 
Ένα 19χρονο αγόρι, ο Gerhard Oosthuizen, ο οποίος μοιραζόταν τη σκηνή με τον Raymond Buys κατέθεσε στο δικαστήριο πως ο Raymond ήταν αλυσοδεμένος στο κρεβάτι του καθώς προσπάθησε να διαφύγει. Παράλληλα περιέγραψε τα όσα φρικτά βίωνε ο Raymond και τα βασανιστήρια που περνούσε, ψυχολογικά και σωματικά.