Το θάνατο 4 Ισραηλινών προκάλεσε σημερινή επίθεση με πυροβολισμούς κατά του οχήματός τους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, έγινε γνωστό από νοσοκομειακές και αστυνομικές πηγές.

Ads

Η επίθεση, που έγινε κοντά στον εβραϊκό οικισμό Κιριάτ Αρμπα προς το παλαιστινιακό χωριό Μπάνι Νάιμ και χαρακτηρίστηκε από την αστυνομία «τρομοκρατική επίθεση», σημειώθηκε τη στιγμή που Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι ξεκινούν από αύριο Τρίτη άμεσες συνομιλίες.

Η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας εγκωμίασε τους θανάσιμους πυροβολισμούς, αλλά δεν ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης αυτής. «Η Χαμάς χαιρετίζει την επίθεση και την θεωρεί φυσική απάντηση στο έγκλημα της κατοχής» ανέφερε ο Σάμι Αμπού Ζούρι, εκπρόσωπος της Χαμάς στη Γάζα, προσθέτοντας ότι η επίθεση αυτή ήταν μια απόδειξη «της αποτυχίας του συντονισμού της ασφάλειας» μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστίνιων.

Υπενθυμίζεται ότι η Χαμάς που διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας, αντιτίθεται στις ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ισραήλ που αρχίζουν στην Ουάσινγκτον και δεν δέχτηκε να μετάσχει σε αυτές.

Ads

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ, υποσχέθηκε σε σημερινή του ανακοίνωση ότι το Ισραήλ θα πληρώσει «με το ίδιο ακριβώς τίμημα» αυτούς που πυροβόλησαν θανάσιμα τέσσερις Ισραηλινούς πολίτες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

«Επρόκειτο για μια προφανή προσπάθεια τρομοκρατών να σαμποτάρουν την προσπάθεια επίτευξης μιας διπλωματικής προόδου και μια προσπάθεια να πληγεί η ευκαιρία των συνομιλιών που ανοίγουν στην Ουάσινγκτον» αυτή την εβδομάδα, πρόσθεσε ο κ. Μπαράκ σε ανακοίνωσή του.