Νεκροί έπεσαν δύο φερόμενοι ως ένοπλοι της Αλ Κάιντα στην Υεμένη, και άλλος ένας τραυματίστηκε σε συγκρούσεις με το στρατό στην Υεμένη.

Ads

Σύμφωνα με αξιωματούχο που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, «οι συγκρούσεις συνεχίζονται» και πιθανολογείται ότι αντάρτες κρύβονται πίσω από τις απειλές που οδήγησαν στο κλείσιμο της αμερικανικής και της βρετανικής προσβείας στη Σαναά. Σημειώνεται, ότι και η γαλλική πρεσβεία έκλεισε πριν λίγο, για λόγους ασφαλείας.

Νεκροί από αεροπορικές επιθέσεις σαουδαραβικών μαχητικών

Τουλάχιστον 16 νεκροί, είναι ο απολογισμός των αεροπορικών επιθέσεων σαουδαραβικών μαχητικών τις τελευταίες 2 μέρες, στην Υεμένη, κοντά στα σύνορα των 2 χωρών.

Ads

Ένοπλοι σιίτες Χούθι -που πήραν το όνομά τους από τον ηγέτη τους, Άμπντουλ-Μάλικ αλ-Χούθι- ανέφεραν στην ιστοσελίδα τους ότι 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 6 τραυματίστηκαν από τις αεροπορικές επιθέσεις κατά τις οποίες καταστράφηκαν δύο σπίτια χθες Κυριακή.

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν στη διάρκεια επίθεσης που πραγματοποιήθηκε με στόχο υπαίθρια αγορά άλλης περιοχής το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με διαφορετική ανακοίνωση που ανήρτησαν οι ένοπλοι σε ιστοσελίδα.

Καταγγελίες για αντάρτες που σκοπεύουν σε επέμβαση στη Σομαλία

Την καταγγελία ότι ένοπλοι Υεμένιοι εξοπλίζουν ισλαμιστές αντάρτες που επιχειρούν να αποκτήσουν τον έλεγχο της Σομαλίας, έκανε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Radio Garowe ο υπουργός Άμυνας της Σομαλίας, Γιουσούφ Μοχάμεντ Σίαντ Ίντα Άντε.

Ο Άντε είπε ότι δύο πλοιάρια φορτωμένα με ελαφρύ οπλισμό, πυρομαχικά για Καλάσνικοφ και χειροβομβίδες, εστάλησαν για «να πυροδοτήσουν περαιτέρω τη βία στη Σομαλία», και υποστήριξε ότι πολλοί δημοσιογράφοι δέχτηκαν απειλές από μέλη της ένοπλης ομάδας αλ Σαμπάαμπ ώστε να μη μεταδώσουν την είδηση αυτή.

Τα μέλη της αλ Σαμπάαμπ έχουν αποκομίσει σημαντικά οφέλη εις βάρος της ανίσχυρης κεντρικής κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες και η ηγεσία της πρόσφατα ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την αποστολή μελών της στην Υεμένη, με σκοπό να ενώσουν τις δυνάμεις τους με την αλ Κάιντα.

Οι ΗΠΑ έχουν καταχωρήσει την αλ Σαμπάαμπ στη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις.