Τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα από δύο βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου. Μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγονται και άνδρες της ειρηνευτικής δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης.

Ads

Η πρώτη επίθεση έγινε το μεσημέρι με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην κύρια είσοδο του αεροδρομίου και η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε λίγο αργότερα μέσα στο συγκρότημα του αεροδρομίου, σύμφωνα με την αστυνομία και κατοίκους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, ένας καμικάζι ανατινάχθηκε με το αυτοκίνητό του δίπλα σε θέση των ανδρών της ειρηνευτικής δύναμης της AU έξω από το αεροδρόμιο και αμέσως μετά έπεσαν πυροβολισμούς ενώ ακολούθησε και δεύτερη έκρηξη εντός του συγκροτήματος του αεροδρομίου.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι ισλαμιστές Σεμπάμπ, με μήνυμά τους που αναρτήθηκε σε ισλαμική ιστοσελίδα. «Οι μαχητές Σεμπάμπ που έχουν εκπαιδευτεί ειδικά πραγματοποίησαν σήμερα επίθεση κατά των χριστιανικών δυνάμεων της Ουγκάντας» αναφέρεται στο σύντομο μήνυμά τους, που αναρτήθηκε σε ισλαμική ιστοσελίδα την οποία συνήθως χρησιμοποιούν οι εξεγερμένοι σομαλοί Ισλαμιστές.

Ads

«Οι γενναίοι μαχητές μας έκλεισαν δια της βίας τις κύριες εισόδους του αεροδρομίου και σκότωσαν φύλακες του χώρου του αεροδρομίου καθώς και ανώτατους χριστιανούς αξιωματούχους καθώς και άλλους» αναφέρεται στην σύντομη ανακοίνωση.