Ads

Με καινούργια ρούχα, ξυρισμένοι και χαμογελαστοί εμφανίζονται σε νέο βίντεο που πρόκειται να δοθεί σήμερα στα ΜΜΕ, οι 33 παγιδευμένοι σε βάθος 700 μέτρων μεταλλωρύχοι σε ορυχείο της Χιλής. Μάλιστα ακούνε μουσική και έχουν ηθικό ακμαιότατο, όπως διαπιστώνουν οι οικογένειές τους.

Οι εικόνες που προέβαλε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN δείχνει ορισμένες εικόνες με μουσική, τις οποίες γύρισε ένας από τους μεταλλωρύχους και δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Ορυχείων.

Σε αντίθεση με τις πρώτες εικόνες από τα έγκατα της Γης, που παρουσίαζαν τους μεταλλωρύχους γυμνούς από τη μέση και πάνω, βρώμικους, με γένια και καταβεβλημμένους, στη νέα βιντεοταινία διαπιστώνεται βελτίωση της κατάστασής τους αλλά και του περιβάλλοντα χώρου τους.

«Είναι καλοξυρισμένοι, όλοι τους όμορφοι στα καινούργια τους ρούχα (κόκκινα μπλουζάκια). Είναι ευχαριστημένοι. Μοιάζουν να έχουν ηθικό ακμαιότατο», τόνισε η Κριστίνα Νούνιες, σύζυγος του εγκλωβισμένου Κλαούδιο Γιάνιες 34 ετών, η οποία παρακολούθησε το βίντεο που προέβαλε η τηλεόραση με τις άλλες οικογένειες.

Ads

Σύμφωνα με τον Κριστιάν Σαμόρα, αδελφό του 22χρονου Βίκτορ, οι 33 παγιδευμένοι από τις 5 Αυγούστου φαίνονται να ακούνε μουσική από συσκευές, μεταξύ τους και ένα ΜΡ3, που τους δόθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Η μουσική που ακουγόταν στο βίντεο ήταν μία επιτυχία του Δομηνικανού τραγουδιστή της μερένγκε, Χουάν Λουΐς Γκέρα. «Ολοι τους ήσαν προσηλωμένοι στην ακρόαση του «Ελπίζω να βρέξει καφέ». Πάνε καλά, απλώς ζητούν να τους απεγκλωβίσουμε γρήγορα», τόνισε ο ίδιος.

«Κάνουν αστεία. Δείχνουν το «γραφείο» του επικεφαλής τους Λουΐς Ουρσούα, πάνω σε ένα από τα υπόγεια οχήματα, το οποίο ξεχειλίζει από έγγραφα. Είναι ξυρισμένοι, πλυμένοι και καθαροί», τονίζει η Ελβίρα Βαλβίδια, σύζυγος του 40χρονου Μάριο Σεπούλβεδα.