Νέες φωτογραφίες Ισραηλινών στρατιωτών που ποζάρουν δίπλα σε παλαιστίνιους κρατούμενους με δεμένα μάτια και χέρια δημοσιεύουν Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, επιβεβαιώνοντας ότι οι φωτογραφίες της Ισραηλινής στρατιωτίνας που αποκαλύφτηκαν τη Δευτέρα δεν αποτελούν μεμονωμένο περιστατικό.

Ads

«Έχει γίνει πλέον κανόνας για τους οπλίτες να βγάζουν αυτού του είδους τις φωτογραφίες, που αντικατοπτρίζουν τις καταστάσεις που βιώνουν οι ίδιοι και οι Παλαιστίνιοι», δηλώνει εμφατικά ο Γιεχούντα Σάουλ, εκπρόσωπος της ΜΚΟ «Ας σπάσουμε τη σιωπή», που αποτελεί και την πηγή για τη δημοσίευση των νέων φωτογραφιών.

Στις νέες φωτογραφίες, που δημοσιεύθηκαν στο Facebook, εμφανίζονται στρατιώτες να περιστοιχίζουν έναν γονατισμένο κρατούμενο, ή ένας στρατιώτης ξαπλωμένος δίπλα σε έναν Παλαιστίνιο που κάθεται με τα χέρια δεμένα, ή ακόμη ένας που στέκεται δίπλα σε έναν τραυματισμένο Παλαιστίνιο, που μεταφέρεται με νοσοκομειακό.

«Το πιο εκπληκτικό είναι, πως στο Ισραήλ οι φωτογραφίες τούτες έχουν προξενήσει σοκ, ενώ υπάρχουν άλλα πολύ χειρότερα πράγματα που γίνονται» κατά τη διάρκεια των συλλήψεων και των ανακρίσεων, τονίζει ο Σάουλ εκπρόσωπος της ΜΚΟ «Ας σπάσουμε τη σιωπή» που αντιτίθεται στην ισραηλινή κατοχή.

Ads