Νέες ταραχές σημειώνονται σήμερα στους δρόμους της πρωτεύουσας της Ταιλάνδης, Μπανγκόκ, όπου οι αρχές ασφαλείας έβαλαν ξανά εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών. Ένας Ταϊλανδός στρατιώτης πυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι ενώ δεκάδες άνθρωποι φέρονται να έχουν τραυματιστεί.

Ads

Πυρ άνοιξε για ακόμη μία φορά ο στρατός της Ταϊλάνδης κοντά σε αυτοκινητοπομπή που μετέφερε οπαδούς της αντιπολίτευσης, οι οποίοι είναι γνωστοί ως Κόκκινα Πουκάμισα, σε μία προσπάθεια να αναχαιτίσουν την πορεία τους.

Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν σε έναν κεντρικό δρόμο που συνδέει την πρωτεύουσα Μπανγκοκ με τα βόρεια προάστειά της, τον οποίο οι αρχές είχαν κλείσει με συρματόπλεγμα. Εκατοντάδες διαδηλωτές, με μηχανές και φορτηγάκια, κατευθύνθηκαν σήμερα προς το σημείο όπου έχει κλείσει ο δρόμος.

Οι Ταϊλανδοί στρατιώτες πυροβόλησαν στον αέρα για να απομακρύνουν τα Κόκκινα Πουκάμισα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η συμπλοκή προκάλεσε χάος, μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ, με αποτέλεσμα οι δυνάμεις ασφαλείας να ανοίξουν πυρ κατά μιας ομάδας στρατιωτών που κατευθυνόταν προς το μέρος τους με μηχανές, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός στρατιώτη, στο κατά τα φαινόμενα ατύχημα. Δεν είναι λίγοι ωστόσο αυτοί που δηλώνουν ότι μέλη των δυνάμεων ασφαλείας πήγαν με το μέρος των διαδηλωτών.

Ads

Εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε ότι η εντολή που δόθηκε στα σώματα ασφαλείας έκανε λόγο για χρήση πλαστικών σφαιρών αλλά πρόσθεσε ότι είχε την εξουσιοδότηση να χρησιμοποιήσουν πραγματικά πυρομαχικά σε περίπτωση που απειλείται η ασφάλειά τους.

Οι διαδηλωτές στην Ταϊλάνδη ζητούν τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει ρίξει την χώρα σε τέλμα. Σε διαδηλώσεις στην αρχή του μήνα, τουλάχιστον 26 διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους σε μάχες με τους άνδρες των αρχών ασφαλείας.